SEGRE

COMERÇ NOVES TECNOLOGIES

“La botiga que no accedeixi al món digital, tancarà en uns anys”

Jornada per promoure el comerç electrònic, amb l’expert Lluís Serra

Jornada de promoció del comerç electrònic ahir a Lleida.

Jornada de promoció del comerç electrònic ahir a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les botigues que no formin part del món digital deixaran d’existir d’aquí a uns anys, perquè no s’adapten als clients. Amb aquest contundent missatge, l’expert en màrqueting digital Lluís Serra anima les petites empreses a abordar el comerç electrònic. “A internet l’important no és ser gran o petit, sinó ser ràpid o lent. El petit comerç té una grandíssima oportunitat, perquè pot traspassar la seua relació personal amb el client, que és la seua millor carta, al món digital. Però necessita posar-se a treballar per adaptar-se al client actual. Les que no facin una transformació digital, hauran de tancar d’aquí a uns anys”, va afirmar ahir, després de protagonitzar una jornada amb una vintena de comerciants de Lleida, organitzada pel Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya.

Però més enllà de la necessitat d’aquesta transformació, Serra va remarcar la importància d’afrontar el procés amb una planificació prèvia, perquè si no “el projecte digital acabarà al calaix”, com ha succeït amb moltes botigues web que mai van vendre res o comptes de xarxes socials obertes però sense ús.

Sense una bona planificació prèvia de l’estratègia digital, de res serveix iniciar projectes a les xarxes

Les pautes a seguir són: tenir clar el producte i els beneficis que aporta al consumidor; elaborar un pla d’empresa digital amb objectius concrets; tenir en compte la tecnologia; i crear una estratègia digital que inclogui un pla de màrqueting, de xarxes socials i d’analítica web. A més, és important valorar altres aspectes, va afegir, com sistemes de pagament, logística i les tendències del sector, sense oblidar que “avui dia el telèfon mòbil és clau i si no estàs al mòbil no serveixen de res les altres coses”. “És molt important conèixer els nostres clients per veure on són. Perquè pot ser que estiguem centrant-nos en Facebook, però realment els nostres clients són en altres xarxes socials, com Instagram o Pinterest. Cal canviar el xip i adaptar-se a les noves tecnologies, com parlar al client per Whatsapp”, va explicar, i va destacar que són molts ja els petits empresaris que s’estan posant les piles i es formen en el món digital.

tracking