SEGRE

URBANISME CENTRE HISTÒRIC

Instal·len l’ascensor, després de 8 anys, de la Costa del Jan

Connectarà el carrer Major amb la zona del recuperat call, vora l’antic Seminari || Ara es col·loca la carcassa de l’estructura

Vista de la carcassa metàl·lica que acollirà el futur ascensor.

Vista de la carcassa metàl·lica que acollirà el futur ascensor.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de recuperació de l’antic barri jueu de l’època medieval (el call o cuirassa) permetran també recuperar un vell projecte per millorar la connectivitat entre el carrer Major, a l’altura de la Costa del Jan, i aquesta part del Centre Històric, al costat del solar dels antics blocs del Seminari. Es farà mitjançant la instal·lació d’un ascensor d’ús públic per salvar el fort desnivell existent.

L’empresa que es fa càrrec d’aquestes obres ja ha començat a col·locar la carcassa metàl·lica d’aquesta instal·lació. El forat ja s’havia creat amb les obres d’urbanització de la Costa del Jan, que van acabar el mes d’abril del 2008 i des d’aleshores, fa més de vuit anys, estava pendent completar aquest ascensor. De fet, el projecte té el seu origen molt abans, ja que inicialment es va anunciar l’any 1995 pel llavors alcalde Antoni Siurana com a iniciativa per rehabilitar el barri.

Finalment, i després que quedés cancel·lat el projecte per construir el nou edifici de l’Audiència en aquesta zona, s’ha recuperat aquesta iniciativa dins del pla del call. Quan estigui completat, l’ascensor permetrà accedir amb facilitat de l’Eix Comercial als nous jardins i la ruta arqueològica del call, al peu de la Seu Vella.

tracking