SEGRE

GASTRONOMíA

La Festa del Vi tanca amb 5.000 visitants i un 10% més de consumicions que l'any passat

Preveuen augmentar expositors en la pròxima edició

La Festa del Vi tanca amb 5.000 visitants i un 10% més de consumicions que l’any passat

La Festa del Vi tanca amb 5.000 visitants i un 10% més de consumicions que l’any passat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça de la Llotja estava aquest mig dia plena de gent i és que més de 5.000 persones han gaudit aquest cap de setmana de la vuitena edició de la Festa del Vi de Lleida. Segons el tinent d’alcalde de la Paeria i regidor de Promoció, Rafael Peris, "hi ha hagut més o menys el mateix nombre d’assistents però han consumit més que en edicions anteriors", entre un 8 i un 10% més, segons els restauradors presents a la festa. Les temperatures de gairebé 25 graus al sol van convertir en imprescindible la gorra de promoció del celler Clos Pons. Qui no tenia la sort de fer-se amb un, sotjava una taula lliure a la zona de degustacions habilitada amb para-sols en el centre de la plaça. Hi havia cues per comprar la copa de vi amb què degustar els vins dels 13 bodegues de la DO Costers del Segre i cues també en cada un dels 15 estands de restauració presents amb ofertes gastronòmiques que incloïen showcooking.

Els assistents, procedents de tota Catalunya, Aragó i la Rioja, van destacar la bona organització i disposició d’estands a la plaça de la Llotja, així com l’excel·lència dels productes ofertats. "És una oportunitat única per descobrir restaurants de la ciutat, que de cap altra manera potser ni t’assabentaries que existeixen", explicava Ana, de Montgai, que havia anat a fer el vermouth amb la seua amiga Maria, de Guimerà, qui va afegir que "m’agrada l’ambient que hi ha i la possibilitat de degustar diferents vins de la nostra terra". Grups d’amics i famílies amb nens o parelles conformaven l’ambient cosmopolita de la Festa del Vi.

Entre els restauradors, la satisfacció d’esgotar existències, malgrat que dissabte la pluja posés a prova la fidelitat del públic. Ramon Tudela, propietari del restaurant Bonum de Lleida, amb showcooking en el seu estand, va explicar que "és una oportunitat única per establir llaços amb els nostres clients. L’ambient relaxat i despreocupat permet que expliquem amb més deteniment el que fem i ells ens fan impressions enriquidores". Aquest any era el primer que Tudela venia a la Festa i repetirà, sense dubtar-ho.

L’èxit del certamen conduirà a ampliar el nombre d’estands en la pròxima edició, segons va explicar Peris, que va especificar que "l’ajuntament destinarà més inversió", encara que no es va aventurar a dir si hi podrà haver més d’una edició per any, tal com demanaven alguns visitants consultats per aquest diari. "De moment es fa a l’octubre, la decisió de fer més d’una Festa del Vi a l’any depèn dels sectors implicats", va finalitzar Peris.

tracking