SEGRE

MOBILITAT INICIATIVES

Obstacles antivelocitat

Actualment, hi ha més de 250 bandes rugoses i passos de vianants elevats als carrers de Lleida, que actuen com a elements pacificadors de velocitat i fomenten la convivència entre transeünts i vehicles || La Paeria en defensa la utilitat i continuarà instal·lant-los on vegi falta de seguretat

Obres per habilitar un nou pas elevat al carrer Lluís Besa, que està tallat des de fa dies.

Obres per habilitar un nou pas elevat al carrer Lluís Besa, que està tallat des de fa dies.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Distribuïts pels diferents carrers i barris de Lleida, actualment hi ha un total de 168 passos de vianants elevats i 85 bandes reductores de velocitat, uns elements instal·lats estratègicament per la Paeria i que actuen, amb els radars, semàfors amb càmera, glorietes o bandes transversals d’alerta, com a elements de seguretat i pacificadors de possibles conflictes de mobilitat entre vehicles i vianants.

La instal·lació d’aquests elements han proliferat en els últims anys, sobretot des que el 2013 es disparessin els accidents de trànsit en el nucli urbà. Per tot plegat, també es va optar per instal·lar aparcaments per a motos en aquells encreuaments més perillosos per afavorir la visibilitat (només el 2014 es van habilitar 83 places per a motos en cantonades).

El pressupost d’inversions de la Paeria preveu enguany 300.000 euros per a aquestes actuacions

“Per al consistori és una prioritat fomentar els camins segurs i donar continuïtat als itineraris per als vianants”, explica el regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, que assenyala que prova d’això són els entorns escolars segurs (vegeu el desglossament) o els 300.000 euros de l’annex d’inversions del pressupost d’enguany per a aquest tipus d’actuacions i millores a la via pública. Els voltants dels centres educatius o d’equipaments amb molta afluència de vianants solen ser zones comunes per localitzar aquest tipus d’elements i Larrosa va manifestar que “continuarem instal·lant elements reductors de velocitat en aquells punts on els tècnics municipals detectin un conflicte entre vianant i cotxe”.

Per la seua banda, una recent enquesta del RACC a un total de 440 conductors revela que la seguretat i el confort en la conducció són els paràmetres que consideren que han d’incorporar els elements moderadors de velocitat en els nuclis urbans, i són les bandes reductores de material rígid el dispositiu que millor se cenyeix a aquests paràmetres. Així mateix, un 97,3 per cent dels enquestats assenyala que aquests elements haurien d’incorporar il·luminació pròpia o avisos més explícits de la seua presència.

“Sobretot gent gran ens comenta que se sent insegura quan va a peu pel carrer i com a portaveus dels veïns hem demanat a la Paeria en diverses ocasions que estudiïn instal·lar algun element en algun punt, com el pas elevat que van habilitar recentment a la plaça de les Magnòlies”, afegeix Baró.

Obres per habilitar un nou pas elevat al carrer Lluís Besa, que està tallat des de fa dies.

Obres per habilitar un nou pas elevat al carrer Lluís Besa, que està tallat des de fa dies.

tracking