SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Roben material tècnic i de so al Centre de Titelles de Lleida

La companyia es va veure obligada a suspendre un espectacle programat a Reus

Imatge d’una de les portes forçades pels lladres.

Imatge d’una de les portes forçades pels lladres.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre de Titelles de Lleida va denunciar ahir al matí davant de la Guàrdia Urbana el robatori que han patit aquest cap de setmana a les seues instal·lacions, a l’antic convent de Santa Teresa, a la plaça de l’Hort de Santa Teresa del Barri Antic de la capital del Segrià. Els lladres, després de forçar dos de les portes d’accés a les instal·lacions, van sostreure material electrònic i de so, i així van provocar que la companyia no pogués actuar ahir al migdia amb el seu espectacle Kissu al Festival Cos de Reus.

Entre el material sostrethi ha micròfons, una taula de so i equips de reproducció

“Els titellaires que han arribat aquest matí han vist que no hi havia els micròfons, m’han trucat per telèfon i els he explicat que divendres ho vam deixar tot preparat. Han començat a sospitar i instants després han comprovat que ens havien robat”, va explicar ahir Uri Ferre, un dels responsables del Centre de Titelles. Els lladres es van emportar alguns micròfons, una taula de so i també equips de reproducció, entre altres aparells que la companyia utilitza en els seus espectacles.

Ferre va afegir que “ens ha estat impossible arribar a Reus, per la qual cosa ens hem vist obligats a suspendre la representació al Festival Cos, però, en canvi, a la tarda sí que hem pogut actuar amb altres espectacles a les localitats de Calldetenes, Granollers i Calaf. Ho hem pogut fer amb material més antic que tenim de reserva i que, per fortuna, no ens han robat”.

Agents de la Guàrdia Urbana es van desplaçar fins a les instal·lacions i van obrir una acta per investigar els fets. Ferre va comentar que “ara hem de fer una relació de tot el material que ens han robat i intentarem recopilar la documentació que teníem d’aquests aparells per veure si podem recuperar-los”. Tampoc no saben quan s’hauria produït el robatori, perquè dissabte el Centre de Titelles va estar tancat, per la qual cosa s’hauria produït entre la nit de divendres passat i ahir a la matinada.

Els investigadors creuen que podria ser obra de diverses persones, que haurien utilitzat algun tipus de vehicle per transportar el material i que és un emplaçament poc transitat per ciutadans. Finalment, Uri Ferre va recordar que fa anys també van ser víctimes d’un furt de característiques similars.

tracking