SEGRE

TURISME

El Parador del Roser obrirà el gener o el febrer de 2017, després de gairebé 7 anys d'obres

L’obra civil s’acaba aquest mes i ja s’ha licitat la decoració i el mobiliari de l’edifici, que costarà en total 12,9 milions

Un moment de la visita d'aquest dimarts al Roser.

El Parador del Roser obrirà portes a principis de l'any que veLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’antic convent dominic del Roser començarà a funcionar com a parador nacional de turisme entre gener i febrer de l’any que ve, ha anunciat aquest matí la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, que ha visitat les obres. Els treballs estan ja molt avançats. L’obra civil s’entrega a finals de mes i Paradores té previst assumir l’edifici el 15 de novembre. Mentrestant, ja té en marxa la licitació per a la decoració i el mobiliari de tot l’equipament. Una vegada que estigui completada aquesta fase, ja es posaran a la venda habitacions, va afirmar Borrego.

Es culminarà així un llarg procés, de gairebé set anys d’obres, des que s’iniciaren el març de 2010 i més de 12 anys des que el Govern, llavors amb l’expresident de la Generalitat, José Montilla com ministre de Turisme, va assumir el projecte. El pressupost final de les obres, sumant tots els conceptes, ascendirà finalment a 12,9 milions d’euros.

La rehabilitació ha recuperat l’estructura original de l’edifici, eliminant forjats i plantes que havien estat afegits per guanyar espai. Les 53 habitacions dobles que tindrà el parador estan disposades en tres plantes al voltant de l’antic claustre, que ha estat cobert, i que serà la nova sala d’estar i cafeteria. L’altre element destacat és la recuperació de l’antiga església, que servirà com a menjador.

tracking