SEGRE

URBANISME HORTA

La Paeria ordena a Foment que repari tots els camins laterals de l’A-2

Arran de queixes de veïns pel mal estat d’aquestes vies, que no tenen manteniment

Un dels camins que discorre paral·lel a l’autovia i que es troba en mal estat.

Un dels camins que discorre paral·lel a l’autovia i que es troba en mal estat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ara, la Paeria ha dictat una ordre per incompliment del deure legal de conservació i rehabilitació per requerir a la Diputació que es millori cobrint la resta de la paret. En tot cas, la mesura obeeix a motius ornamentals, ja que l’informe tècnic no aprecia problemes de tipus estructural que poguessin afectar-ne l’estabilitat.

?

lleida

L’ajuntament de Lleida ha obert un expedient al ministeri de Foment per incomplir el deure de conservar els camins laterals de l’autovia A-2 al terme municipal de Lleida. Aquestes vies es van construir al mateix temps que es va fer la variant per garantir la connectivitat dins de les diferents finques de l’Horta. Segons la Paeria, no consta la cessió a l’ajuntament d’aquests camins, per la qual cosa segueixen sent titularitat de Foment, que fins ara no s’ha fet càrrec del seu manteniment.

Un informe tècnic municipal constata que molts presenten serioses anomalies en l’estat del ferm a causa de la degradació que han anat patint al llarg dels últims vint anys i necessiten una actuació de millora. De fet, la Paeria ha rebut múltiples queixes per part de veïns que són usuaris d’aquests camins reclamant-ne la millora. Ara, l’ajuntament ordena a Foment executar amb caràcter d’urgència la reparació del paviment de totes les vies laterals de l’autovia i encarregar-se del seu manteniment periòdic en el futur.

En cas que el ministeri no ho faci, la Paeria pot executar obres subsidiàriament o imposar multes coercitives. No obstant, és probable que Foment al·legui que aquests camins ja no són de la seua titularitat, cosa que podria acabar derivant en un litigi.

Per la seua banda, la Paeria té en marxa la campanya de manteniment dels camins de l’Horta, que ja està molt avançada, mentre que la millora integral de tres camins està pendent del procés de contractació.

Requereix a la Diputació que millori un mur al Torre VicensLa Paeria també ha dictat una altra ordre d’execució en la qual requereix a la Diputació de Lleida que repari el mur situat en el número 1 de l’avinguda Llibertat, davant del Torre Vicens i la caserna de la Guàrdia Civil. L’associació de veïns del Secà de Sant Pere va notificar que patia deficiències i els tècnics municipals van corroborar al setembre que el mur, fet amb una barreja de pedra i maçoneria, pateix problemes de disgregació d’aquests materials, encara que un tram ja havia estat reparat.

tracking