SEGRE

equipaments

El cementiri de Lleida garanteix el seu espai per als pròxims 25 anys

L’ajuntament preveu noves ampliacions el 2017, amb 784 nous nínxols

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cementiri de Lleida ha ampliat aquest 2016 els seu espai amb 20 nínxols capella i 366 nínxols nous. Per a l’any que ve es preveuen noves ampliacions, amb 784 nous nínxols. Això farà que es garanteixi l’espai per als propers 25 anys.

I és que l’any passat a Lleida es van fer 1.024 sepelis i d’aquests, 652 van ser inhumacions, el que suposa poc més de 63 per cent, i 372 van ser incineracions. Una xifra que cada any augmenta, enguany tres punts i encara s’ha d’acabar l’any. Una demanda que es preveu augmenti després de la prohibició de l'església catòlica de tenir-les a casa o escampar-les.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat aquest dimecres que entre els projectes immediats al cementiri hi ha la reforma del departament de Santa Cecília. Des de l’ajuntament s’han posat en contacte amb els titulars dels nínxols, als qui s’ha ofert diverses opcions, que van des del trasllat fins a l’enterrament al futur mausoleu.

Ros ha aprofitat la visita per dipositar un ram de flors a la tomba de la pedagoga Josepa Raimundi, impulsora de la renovació pedagògica i de les aules universitàries per a la gent gran. Altres homenatjats han estat Joan Oró, Magí Morera o Maria Rúbies.

Un moment de la visita al cementiri.

El cementiri de Lleida garanteix l'espai per als pròxims 25 anysLleonard Delshams

tracking