SEGRE

educació

Incidència mínima de la vaga d'estudiants a Lleida

La mobilització convocada pel Sindicat d’Estudiants protesta contra la LOMCE i contra les revàlides

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga d’estudiants convocada pel Sindicat d’Estudiants i que no compta amb el suport dels sindicat d’estudiant dels Països catalans, majoritari a Secundària, ha tingut una incidència mínima als centres de Lleida. Mentre que en alguns centres han faltat alumnes, en altres ni tan sol s’ha notat. La mobilització serveix per protestar contra la LOMCE i contra les revàlides que qualifiquen de franquistes.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, majoritari a secundària, no ha donat suport a la convocatòria, en considerar que no s’ha demanat la seva opinió i que és una mobilització imposada sense Madrid. En critica que no tingui en compte les diferents realitats nacionals de l'Estat, segons ha explicat Júlia Moncasí, del sindicat.

De fet, bona part de la comunitat educativa està en contra de la LOMCE en considerar que s’ha redactat tenint en compte criteris polítics i no educatius. Per això, es demana consens per a una llei que perduri en el temps sigui quin sigui el govern

Els convocants critiquen que després de 4 anys de retallades s'hagi aprofitat l'estiu per aprovar el decret de revàlides que consideren que té com a objectiu expulsar els estudiants de famílies humils del sistema educatiu.

Una classe a l'institut Josep Lladonosa a Lleida aquest dimecres

Incidència mínima de la vaga d'estudiants a LleidaLleida TV

tracking