SEGRE

IMPOSTOS

La Paeria aprovarà una rebaixa de l'IBI del 2% per al proper any i un 1% per al 2018

Acord entre el PSC i el PP al qual donen suport CiU i Ciutadans

La Paeria aprovarà una rebaixa de l'IBI del 2% pel proper any i un 1% pel 2018

La Paeria aprovarà una rebaixa de l'IBI del 2% pel proper any i un 1% pel 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern del PSC a la Paeria ha tancat un acord amb el grup municipal del PP, al qual ja s'hi ha sumat CiU i molt probablement Ciutadans també farà el mateix, que estableix una rebaixa de l'IBI del 2% per l'any vinent i un 1% adicional pel 2018. El PSC, que proposava la seua congelació, assumeix aquesta reducció que propugnava el PP en no estar disposat a pujar-lo als valors cadastrals més alts com demanaven ERC, Crida i el Comú. El PP demanava una rebaixa lineal del 3% pel 2017 i CiU, del 5%.

El portaveu del PP, Joan Vilella, s’ha mostrat molt satisfet per l’acord, que també inclou les altres dos propostes del seu grup: bonificacions de fins el 50% per a famílies sense recursos i ampliar els ajuts del 10% per a veïns de l’Horta als jubilats. La torna del pacte és que els populars s’han compromès a votar a favor del compte general de 2015, que el passat ple va ser rebutjat amb els vots de tota l’oposició tret de Ciutadans.

L'alcalde, Àngel Ros, també s'ha mostrat satisfet pel pacte amb el PP, i ha indicat que han convertit la baixada del 3% pel 2017 en un "2+1" a repartir entre dos anys per aminorar l'efecte sobre les arques municipals. Ha valorat positivament que CiU  hagi anunciat el seu suport, així com Ciutadans, pero ha precisat que l'únic pacte ha estat amb el PP.

Per la seva part, el líder de CiU, Toni Postius, ha mostrat la seva satisfacció per l’acord assolit amb els grups municipals que estan a favor d’una rebaixa lineal del 2% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per al 2017, més un mínim de l’1% per al 2018. Malgrat que CiU demanava una rebaixa lineal del 5%, Postius ha destacat que  “hem aconseguit que, per fi, l’IBI baixi a Lleida per primera vegada des que Àngel Ros és paer en cap, fet que permetrà que els lleidatans i lleidatans vegin disminuït el greuge d’haver estat pagant més del que tocava". La portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, que també defensava la congelació, s'ha mostrat predisposada a recolzar aquesta rebaixa, mentre que ERC, Crida y el Comú han censurat l'acord.

tracking