SEGRE

PATRIMONI MEDI AMBIENT

Les cigonyes ja costen més de 150.000 € a la Catedral

Tornar a treure nius valdrà 50.000 €, que se sumaran als més de cent mil ja gastats || La retirada, d’aquí a dos setmanes

Nius de cigonya a les torres de l’edifici de la Catedral.

Nius de cigonya a les torres de l’edifici de la Catedral.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Capítol de la Catedral va decidir ahir en una reunió donar l’ordre de retirada dels catorze nius que ha autoritzat la Generalitat, així com dur a terme les tasques de manteniment necessàries per tornar a posar en funcionament el sistema antiaus instal·lat l’any passat. La inversió prevista en aquestes actuacions ascendeix entre 40.000 i 50.000 euros, encara que la xifra no és definitiva.

Aquesta quantitat se suma als més de 100.000 euros que ja ha invertit el Capítol en els dos anys anteriors per provar de resoldre la problemàtica que provoca la presència de les cigonyes per a la conservació de la teulada d’aquest monument històric.

Així doncs, la Catedral ja haurà gastat uns 150.000 euros en la neteja de la teulada, als quals cal sumar el cost de les plataformes que es van haver d’instal·lar per facilitar la nidificació de les cigonyes a prop del riu.

Els canonges han decidit també que l’estiu vinent reavaluaran la situació per veure si hi ha més nius nous i els danys que puguin provocar els que es deixaran als contraforts per ordre del departament de Medi Ambient. L’empresa encarregada de les tasques té previst iniciar-les d’aquí a unes dos setmanes. Tenen de temps fins a principis del mes de febrer, que és quan comença el període de nidificació d’aquestes aus, que estan protegides.

tracking