SEGRE

URBANISME HABITATGE

El cens de pisos buits es redueix un 30% en un any

Passa de 1.264 a 887, segons una actualització feta per la Paeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre d’habitatges buits a la ciutat de Lleida s’ha reduït aproximadament un 30% al llarg de l’últim any, al passar de 1.264 a 887, segons el cens que elabora l’ajuntament. Aquest registre recull els pisos que les entitats financeres i altres grans propietaris tenen en el seu poder sense donar-los cap ús.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va destacar que aquest descens en el nombre de pisos buits és “una veritable evidència que s’estan mobilitzant els habitatges buits”, una millora que va atribuir a la pressió que l’ajuntament està portant a terme mitjançant la taxa i les multes per tenir pisos desocupats.

Paral·lelament, l’ajuntament, de la mateixa manera que la Generalitat, també promou la cessió d’aquests habitatges que ara no tenen cap ús per destinar-los al lloguer social. Sobre aquesta qüestió, Larrosa va indicar que la Paeria negocia obtenir la cessió gratuïta de cent nou habitatges.

L’ajuntament també ha iniciat al llarg de l’últim any la compra d’alguns d’aquests pisos, fent ús quan ho creu convenient del dret de retracte que va crear la Generalitat perquè les administracions puguin comprar vivendes que estan a punt de vendre’s a grans fons d’inversió, sempre que igualin el preu a pagar.

tracking