SEGRE

equipaments

Llum verda a la ubicació del Morera a l'antiga Audiència

Amb els vots a favor de PSC, C’s i Crida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria ha aprovat aquest matí la idoneïtat de l’edifici de l’antiga Audiència, situat a la rambla Ferran, per acollir la nova seu del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida.

La moció ha tirat endavant amb els vots a favor de PSC, C’s i Crida. Els grups d’ERC i Comú han votat en contra i CiU i PP s’hi han abstingut.

Com tot aparentment apuntava, la moció ha tirat endavant amb els vots a favor de PSC, C's i Crida. Els grups d'ERC i Comú han votat en contra i CiU i PP s'han abstingut.

La sessió ha començat i a acabat amb una picabaralla entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Carles Vega, del grup municipal d'ERC. Ja abans de començar, ambdós s'han creuat unes breus paraules que plasmaven la seua poca sintonia en aquest punt. Després de les intervencions de tots els grups, la picabaralla ha estat pública.

Àngel Ros i Carles Vega, abans d'iniciar-se el ple / Magdalena Altisent

Vega, d'ERC, li ha "exigit" a Ros que "retirés" les seves declaracions en les quals assegurava que "ERC no volia que la Paeria fes una obra emblemàtica com el Morera", amb referència a les declaracions pronunciades a SEGRE dos dies abans. Ros li va respondre que la seva afirmació es basava en les traves que el grup havia iniciat per aprovar la idoneïtat de convertir l'antiga Audiència en seu del Morera. Davant de la insistència de Vega, Ros li va preguntar directament: "Vol que es faci el Morera?" al que Vega va respondre amb un rotund i escarit "sí". Llavors Ros va exclamar "Bé, ja llavors ho retiro".

Però no va acabar aquí, sinó que va pujar de to. Ros va continuar el seu parlament explicant que havia rebut vuit missives de les 15 associacions signants de la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida desmarcant-se de la carta de la Plataforma en la qual sol·licitava que s'ajornés la decisió d'avui per iniciar un període de reflexió. Aquí Vega va assegurar que aquests desmarcatges van arribar després de rebre amenaces per part de la Paeria, ja que moltes d'elles "sol poden substistir amb les subvencions de la Paeria". Ara va ser Ros qui li va exigir dues vegades retirar les seves paraules, a la qual cosa Vega es va negar en rotund. L'alcalde li va advertir que en aquest cas, faria constar les paraules de Vega en acta. El republicà, no va dubtar a dir-li que si volia el portés als jutjats. Després d'aquesta intervenció van començar les votacions.

El ple de la Paeria, en directe

Minut a minut

L'edifici de l'antiga Audiència

El ple de la Paeria dóna llum verda a la ubicació del Morera a l'antiga AudiènciaSegre

tracking