SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

La nova escola de Pinyana, sense projecte als set mesos d’anunciar-la

Ensenyament diu que no pot encarregar-lo perquè la Paeria encara no ha cedit el solar tot i que l’hi va demanar a l’abril || El consistori replica que podia redactar-lo igual

L’escola de Pinyana està feta íntegrament en mòduls prefabricats.

L’escola de Pinyana està feta íntegrament en mòduls prefabricats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La futura escola que unificarà les de Pinyana i Balàfia al solar del barri que ara ocupa la primera en barracons encara no té encarregat el projecte, set mesos després que Ensenyament i la Paeria anunciessin l’acord per construir-la. Els pares es van queixar fa uns dies que Ensenyament encara no tingués a punt el projecte, i el delegat de la conselleria a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, afirma que la demora de la Paeria al cedir el solar els impedeix fins i tot encarregar-lo.

“Nosaltres complim els nostres compromisos, però no podem encarregar el projecte fins que la Paeria no canviï la qualificació dels terrenys i materialitzi la seua cessió”, va manifestar, i va destacar que “l’hi vam demanar per escrit el 26 d’abril”. “Ja hem fet el que depèn de nosaltres, però no podem treure a concurs la redacció del projecte sense tenir el solar”, va afegir.

El Segrià concentra el 60% dels ajuts i les Garrigues té el percentatge més gran del 100%

Per la seua part, la Paeria va admetre que no ha formalitzat la cessió i que aquesta tindrà lloc en el ple del pròxim mes de novembre. No obstant, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va considerar que això no hauria de ser cap impediment per redactar el projecte, tenint en compte “la voluntat que aquesta actuació es faci i al no haver-hi cap limitació normativa”. D’aquesta manera, va posar com a exemple que la mateixa Generalitat “ha redactat el projecte executiu de la reforma de l’estació d’autobusos i el solar no és seu”.

L’escola de Pinyana està feta íntegrament en barracons des de la seua creació, el curs 2009-2010, i la de Balàfia està ubicada en un edifici vell.

Concedides 4.363 beques menjador, només 553 del 100%El departament d’Ensenyament ja ha concedit per a aquest curs un total de 4.363 beques menjador a alumnes de les comarques de Lleida, encara que només un 12,6% del total, 553, cobreixen la totalitat del cost del servei durant tot el curs. Les 3.810 restants són del 50%, per la qual cosa només costegen la meitat dels dies que els nens mengen a l’escola. Per comarques, el Segrià, com és lògic, és el que concentra la major part dels ajuts, amb 2.243 del 50% i 379 del 100%. El segueixen la Noguera (431 i 14, respectivament), l’Urgell (255 i 11) i el Pla d’Urgell (241 i 27). La resta es reparteix entre la Segarra (197 i 21), l’Alt Urgell (157 i 6), el Pallars Jussà (115 i 47), el Solsonès (77 i 8), el Pallars Sobirà (38 i 2), l’Alta Ribagorça (23 i 6) i les Garrigues, que amb 33 beques del 50% i 32 del 100% és la segona de Catalunya amb un percentatge més gran d’aquestes últimes, només superada pel Priorat, on les que cobreixen tot el cost són una més que les de la meitat. A tot Catalunya, Ensenyament ha atorgat 84.049 subvencions, de les quals 17.898 són del 100% i unes altres 66.151, del 50%. La conselleria va destacar que la xifra global supera en 15.890 les que va concedir a començaments del passat curs, la qual cosa obeeix a la rebaixa dels criteris econòmics per obtenir-les.

tracking