SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Passa una setmana a la presó perquè es diu igual que un falsificador lleidatà fugitiu

Un jove del Vendrell que va ingressar a la presó malgrat que va advertir als Mossos que s’equivocaven || Va ser posat en llibertat després que les empremtes confirmessin que no eren la mateixa persona

Jonathan Gabarri, que comparteix nom amb un falsificador lleidatà, davant dels jutjats de Tarragona.

Jonathan Gabarri, que comparteix nom amb un falsificador lleidatà, davant dels jutjats de Tarragona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una setmana a la presó al dir-se igual que un falsificador de moneda lleidatà en cerca i captura. Aquesta és l’experiència per la qual ha hagut de passar un jove del Vendrell, Jonathan Gabarri Gabarri, al tenir el mateix nom i cognoms que una persona buscada per un jutjat de Lleida per complir una condemna de dos anys de presó per falsificació. Segons va informar ahir el Diari de Tarragona, els fets van ocórrer a començaments de maig, quan els Mossos d’Esquadra es van personar a casa de Gabarri i van entregar al seu pare una citació perquè el jove es personés al jutjat per recollir una documentació.

Quan es va presentar en seu judicial l’endemà, va ser detingut i va ingressar a la presó de Mas Enric de Tarragona. El jove tenia antecedents penals per robatori, però negava l’acusació que se li imputava per un delicte de falsificació de bitllets a Lleida el 2013, ja que en aquell moment es trobava a la presó complint condemna per furt. Una educadora social de la presó de Tarragona va constatar que, encara que el nom i els dos cognoms del jove coincidien amb els del lleidatà buscat, els carnets d’identitat eren diferents. Tanmateix, fins que no li van prendre les empremtes dactilars i van comprovar que no coincidien amb les del falsificador lleidatà, no va poder sortir de la presó. Un document de l’Audiència Nacional constata que el jove del Vendrell no és el falsificador buscat a Lleida i ordena que continuï en la situació de llibertat condicional en la qual es trobava després d’haver complert condemna per robatori.

El jove del Vendrell presentarà una demanda judicial i reclamarà pels danys morals causats

Ara, el jove exigeix que es depurin responsabilitats i tem tornar a la presó si no s’aconsegueix detenir el falsificador reclamat a Lleida. El seu advocat exigeix modificar els protocols per confirmar que la persona que ingressa a la presó sigui veritablement la que es busca i demanarà una indemnització pels danys morals causats.

Un lleidatà va ser condemnat per dir-se com un narcotraficant

Un veí de Bellcaire va ser condemnat per error per un jutjat penal de Lleida a dos anys de presó perquè es deia com un narcotraficant. La justícia el va confondre amb un altre home amb el mateix nom del jove de Bellcaire que havia estat detingut a Madrid amb més d’un quilo de marihuana. Després de ser arrestat, el veí de Bellcaire (que va ser absolt posteriorment al detectar-se l’equivocació) es va asseure al banc dels acusats i va ser condemnat a dos anys de presó. L’acusat va al·legar que es tractava d’un error i que ell no era la persona que havia estat detinguda a Madrid, i només coincidien en el nom, fins i tot tenia setze anys menys que el detingut. Finalment, un tribunal en va dictar l’absolució constatant que les empremtes dactilars confirmaven que es tractava d’una altra persona.

tracking