SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada per destrossar un pis al ser desnonada a Cappont

Se’n va emportar els electrodomèstics i l’aire condicionat i va deixar l’habitatge ple d’escombraries || La jutge li imposa 8 mesos de presó i l’obliga a pagar 3.016 euros

Imatge del lamentable estat en el qual es trobava l’habitatge en el moment del desnonament.

Imatge del lamentable estat en el qual es trobava l’habitatge en el moment del desnonament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular del jutjat penal número 3 de Lleida ha condemnat a vuit mesos de presó i al pagament d’una indemnització de 3.016 euros una veïna de Lleida que va destrossar un habitatge que havia llogat i del qual va ser desnonada per impagament a Cappont. Els fets van ocórrer el 3 de desembre del 2014, quan una representació judicial va acudir al pis segon segona del número 42 de l’avinguda de les Garrigues, al barri de Cappont, per procedir al desnonament de la inquilina, M. D. O. P., que havia estat denunciada per la propietària de l’habitatge per impagament de les quotes de lloguer durant diversos mesos.

Segons consta a l’acta judicial de desnonament, l’habitatge es trobava en un estat lamentable, ja que estava ple d’escombraries, la mampara estava desmuntada i hi faltaven l’aire condicionat de l’habitació, la rentadora, la nevera, la campana extractora de fums, el safareig i la carxofa de la dutxa. Durant el judici celebrat per aquests fets, la llogatera va negar que s’hagués emportat aquests materials i que hagués provocat aquests desperfectes, i va assegurar que ella se n’havia anat de l’habitatge tres dies abans del desnonament i que l’havia deixat en perfecte estat. També va dir que la nevera i la rentadora eren seues i que els desperfectes els hauria causat una tercera persona durant els tres dies que van passar des que va abandonar l’habitatge fins que es va fer el desnonament. La jutge, tanmateix, no ha donat credibilitat a aquesta versió dels fets i sí que ho ha fet a la de la propietària de l’habitatge. Segons la magistrada, la possibilitat que el robatori i les destrosses els hagués provocat una tercera persona no té sentit, entre altres raons perquè la inquilina havia canviat el pany, fins al punt que en el moment de practicar-se el desnonament es va haver de trucar al manyà, segons consta a l’acta judicial. La titular del jutjat penal número 3 tampoc dóna credibilitat a la possibilitat que la nevera i la rentadora fossin de la inquilina, ja que les factures que va aportar eren del 2002 i l’adreça que hi consta no es correspon amb la de l’habitatge desnonat, a diferència de les aportades per la propietària. Per tot plegat, condemna l’acusada a vuit mesos de presó per un delicte d’apropiació indeguda.

tracking