SEGRE

SUCCESSOS AGRESSIÓ

Detingut un pres de Ponent per segrestar i violar una jove després de sortir de permís

Va raptar la víctima, veïna d’Igualada, la va portar a un bosc on va abusar d’ella i la va ferir de gravetat al coll amb una arma blanca || Tomàs Pardo Caro compleix 26 anys de condemna per fets similars

Presó de Ponent

Detingut un pres de Ponent per segrestar i violar una jove després de sortir de permísSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir diumenge passat a la Panadella un intern del centre penitenciari de Ponent acusat de segrestar, violar i ferir amb una navalla una jove d’Igualada després d’haver sortit de permís. Es tracta de Tomàs Pardo Caro, condemnat a 26 anys de presó per una altra violació i intent d’homicidi a Martorell i per lesions a una altra dona a Abrera, delictes comesos la matinada del 24 d’octubre del 2002. Segons van confirmar a SEGRE fonts policials, l’acusat va sortir de permís de la presó de Lleida divendres passat i es va desplaçar fins a Igualada. Dissabte a primera hora del matí va segrestar una jove, que en aquell moment sortia d’un domicili de la capital de l’Anoia. La va abordar quan anava a pujar al cotxe, segons fonts properes a la investigació, i la va portar per la força fins a una zona boscosa de Castellbisbal.

Va ser allà on suposadament la va agredir sexualment i li va robar diverses pertinences, com una targeta de crèdit. Finalment, li va clavar diverses ganivetades al coll i la va abandonar. Tan bon punt es va quedar sola, la víctima va demanar ajuda a través del seu telèfon mòbil. Segons fonts policials, la jove estava ahir ingressada en estat greu a l’UCI de l’hospital de Terrassa.

Va ser traslladat de Brians a Ponent per treballar al centre de producció de Raimat

Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per aclarir els fets, que va acabar amb la detenció, 29 hores després, de l’acusat en un lloc proper a la Panadella, quan presumiblement tornava a Lleida per ingressar de nou a la presó de Ponent. Segons la policia autonòmica, el detingut passarà demà a disposició judicial.

Tomàs Pardo Caro compleix una condemna de 26 anys de presó per diversos delictes, entre els quals violació i intent d’homicidi d’una dona a Martorell el 2002. L’acusat va començar a complir la condemna a la presó barcelonina de Brians, però posteriorment va ser traslladat a Ponent per treballar al centre de producció de Raimat. Fonts judicials van explicar que Pardo tenia permís per sortir de la presó entre els dies 28 i 31 d’octubre, però va reingressar al centre el diumenge dia 30 per haver comès un delicte estant de permís. La sentència per la qual està empresonat és per la violació d’una dona a Martorell la matinada del 24 d’octubre del 2002, l’intent d’homicidi de la mateixa, el seu segrest i robatori amb violència. També va ser considerat culpable d’un intent de robatori amb violència i lesions a una altra dona a Abrera la mateixa nit.

Un mes després de sortir de la presó, Pardo es va asseure al banc dels acusats i va admetre haver atacat les dos dones. La Fiscalia sol·licitava 40 anys de presó per diversos delictes de violació, robatori, detenció il·legal i intent d’homicidi. La defensa va sol·licitar l’eximent d’alteració psíquica per efectes de les drogues.

Va ser condemnat després de quedar en llibertat per un error judicial Tomàs Pardo, conegut com el “violador de Martorell”, va quedar en llibertat l’1 de novembre del 2004, abans que se celebrés el judici, després que una falta de coordinació impedís la tramitació de la pròrroga de la presó preventiva de l’acusat, que ja havia estat dos anys a la presó. L’error, que va suposar la posada en llibertat del violador i va obligar a extremar la protecció de les dos dones que van ser les seues víctimes, va obrir una polèmica entre la Fiscalia i l’Audiència de Barcelona i va reobrir el debat sobre les mesures que s’han de dictar per protegir les víctimes d’aquests delictes.

tracking