SEGRE

HABITATGE OBRES

Els bancs es llancen a acabar els blocs de pisos aturats fa anys

Entitats vinculades a Caixabank i BBVA tenen en marxa actuacions que sumen més de 100 habitatges || Les estructures feia fins a 8 anys que estaven abandonades

Vista de l’estructura del bloc ubicat entre Baró de Maials i Camí de Corbins.

Vista de l’estructura del bloc ubicat entre Baró de Maials i Camí de Corbins.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les entitats bancàries s’estan llançant a completar l’edificació d’estructures de blocs de pisos que van quedar paralitzades fa més de vuit anys arran de l’esclat de la crisi i que han passat a les seues mans. Building Center, filial de Caixabank, ja ha reiniciat els treballs per acabar un bloc de 36 habitatges a la cantonada de Baró de Maials i Camí de Corbins, a Pardinyes, on l’estructura va quedar paralitzada el 2008. Fonts de l’entitat van indicar que la seua filial també té en marxa l’acabament d’uns altres dos blocs a la província. La previsió és que el bloc de Pardinyes estigui llest en el primer trimestre del 2018.

Per la seua part, el BBVA està a punt d’acabar un bloc en el número 8 del carrer Bruc, a Cappont, que també feia anys que estava paralitzat, i tramita els permisos per fer el mateix amb una altra estructura ubicada a l’avinguda de Marimunt, 6, a Balàfia. El primer té trenta pisos d’entre un i tres dormitoris i només queden pendents els treballs de part d’una zona comunitària. El segon comptarà amb 34 vivendes de dos, tres i quatre habitacions. Mentrestant, la Sareb comercialitza els pisos d’un bloc que ha acabat a Cappont.

El ministeri també té registrats 173 visats per ampliar o reformar habitatges a les comarques de Lleida, quan entre el gener i l’agost de l’any passat van ser 212. Així mateix, els visats del mes d’agost, 23, suposen la meitat dels sol·licitats al juliol (55). Les xifres de Lleida contrasten amb les de la resta de l’Estat, ja que els visats es van disparar un 35,7% i van sumar 42.869, la qual cosa representa la xifra més alta per a aquest període dels últims cinc anys.

Visats per edificar 167 habitatges a la provínciaA la província de Lleida es van sol·licitar entre el gener i l’agost d’aquest any visats per construir 167 nous habitatges, davant dels 188 del mateix període de l’exercici anterior, segons dades oficials del ministeri de Foment fetes públiques ahir. Del total, 79 corresponen a visats per edificar xalets unifamiliars (95 en els primers vuit mesos del 2015) i 88 a pisos en blocs plurifamiliars (93).

tracking