SEGRE

INSTITUCIONS

Denegada una ajuda al bisbat per impagament a la Seguretat Social

Una subvenció de la Paeria per a l’organització d’activitats culturals || La diòcesi assegura que es tracta d’un deute d’una treballadora que li va ser imputat

Acte de presa de possessió de l’actual bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, l’any passat.

Acte de presa de possessió de l’actual bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, l’any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha denegat una subvenció al bisbat per a l’organització d’activitats culturals al “no estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Seguretat Social”. Així consta en la resolució d’aquests ajuts, aprovada en l’última junta de govern. Fonts del bisbat van explicar que la situació amb la Seguretat Social està ja regularitzada. El problema es va produir, van afirmar, arran d’un deute personal d’una treballadora contractada per una de les entitats dependents de la diòcesi. La Seguretat Social va imputar el deute al seu últim ocupador, en aquest cas el bisbat, i li va reclamar el pagament, van assegurar les mateixes fonts, que no van precisar la quantia.

És per aquesta raó que quan la Paeria va comprovar, com és preceptiu per a la concessió de subvencions, que el beneficiari està al corrent de les obligacions tributàries, va detectar aquest impagament i va denegar l’ajuda. “Quan el bisbat va tenir coneixement de la situació, va quedar resolta i ja no consta que tingui cap deute”, va explicar aquest portaveu.

L’ajuntament concedeix mig milió en ajuts socials, educatius, culturals i esportius

La Paeria també va denegar ajuts a altres entitats, com l’associació del Cristo de la Agonía, el Grup Sardanista Montserrat i l’associació La República dels Llibres, en el seu cas al no aconseguir prou puntuació.

Aquesta línia ha suposat aquesta vegada la concessió de 31.000 euros a una vintena d’entitats, com l’Ateneu Popular de Ponent (6.000 €), l’Orfeó Lleidatà (5.000 €), l’associació ecologicocultural dels Magraners (3.000 €) i el Cercle de Belles Arts (2.500 €), entre d’altres.

Subvencions a gairebé 300 nens per a extraescolars

La Paeria ha concedit un total de 297 ajuts per import de 20.777 euros a famílies en situació desfavorida per fomentar la participació dels seus fills en activitats extraescolars als centres educatius. Els ajuts s’atorguen en funció de la renda, amb una quantia màxima de 138 euros.

Els beneficiaris són alumnes dels centres Magí Morera, Castell dels Templers, Santa Maria de Gardeny, Camps Elisis, Pinyana, Balàfia, Joan XXIII, Esperança, Joan Maragall, Maria Rúbies, Torre Queralt, Països Catalans, Màrius Torres, Pràctiques I i Parc de l’Aigua. També s’han concedit uns altres 17.500 euros a 35 AMPA, per tal de reduir el cost global de l’organització d’aquestes activitats.

tracking