SEGRE

EDUCACIóN

Els pares de l'escola pública inicien els "caps de setmana sense deures"

Protesta convocada per la Confederació Ceapa

Els pares de l’escola pública inicien els

Els pares de l’escola pública inicien els "caps de setmana sense deures"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recuperar el temps lliure dels fills i, amb això, el temps familiar per fer activitats conjuntes és l’objectiu de les associacions de pares de l’escola pública englobades en la Confederació Ceapa, que aquest mes inicia la seua campanya de no deures durant els caps de setmana.

Encara que la iniciativa afecta de moment només els caps de setmana d’aquest mes, l’objectiu és que els deures desapareguin en la seua "totalitat", segons sosté José Luis Pazos, president de la Confederació de Pares de la Ceapa, majoritària en l’escola pública.

Per la seua part, fonts del Ministeri d’Educació han recordat que els deures són un tema que s’engloba en l’autonomia dels centres i dels professors.

La Ceapa ha explicat avui en un comunicat com prioritzar les activitats familiars durant els quatre caps de setmana de novembre.

Així, han proposat que aquest cap de setmana es xarri d’un tema d’actualitat, es visiti un museu, es prepari un sopar conjuntament, s’escrigui una targeta als avis o es practiqui esport.

El cap de setmana del 12 i 13 de novembre es proposa: visitar un lloc nou a la ciutat, ordenar la casa tots junts, parlar de drets i obligacions, visitar algun familiar i "abordar una cosa que ens enfada".

Per al 19 i 20 els pares de la Ceapa han suggerit prendre una decisió familiar junts, conversar sobre la tolerància, organitzar un joc col·lectiu, navegar junts a internet o veure una pel·lícula.

I per al 26 i 27: fer una ruta en transport públic, parlar de violència de gènere, preparar una nova recepta de cuina, passar un dia al camp o pensar en una proposta per al desembre.

"I quan sortiu de casa, els deures es queden allà", han emfatitzat els pares d’aquesta Confederació.

tracking