SEGRE

SUCCESSOS

La Generalitat descarta un "error evident" en el cas del violador reincident

El conseller de Justícia reconeix que el sistema "no és infal·lible"

La Generalitat descarta un

La Generalitat descarta un "error evident" en el cas del violador reincident

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha reconegut aquest dijous que el cas del pres de la presó de Lleida que va raptar, va violar i va intentar matar una dona durant un permís penitenciari ha demostrat que el sistema "no és infal·lible", encara que ha descartat que hi hagi hagut algun "error evident".

El violador reincident Tomás Pardo va reingressar ahir a la presó, acusat d’agredir una dona i intentar matar-la durant un permís penitenciari de tres dies que va recomanar la Generalitat i va autoritzar l’Audiència de Barcelona, després que el jutge de vigilància penitenciària l’hi denegués tretze vegades.

En declaracions a l’emissora Rac-1, Mundó ha destacat avui que el violador havia estat a tres centres penitenciaris diferents i tres equips de tractament diferents van coincidir que el seu procés d’evolució en el programa individual de reinserció "era positiu", davant del que ha suggerit la hipòtesi de què, potser, va actuar drogat.

"Va sortir fins a 20 vegades abans de cometre aquesta atrocitat. Potser hi ha alguna circumstància que té a veure amb un factor d’ordre psicològic i personal que va provocar que a la sortida 21 fes això. És previsible això? Ho haurien de dir els tècnics", ha apuntat.

El conseller ha esgrimit que Pardo s’havia sotmès a un tractament vinculat a les drogodependències i que l’havia superat amb èxit.

"Havia deixat les drogues fa molts anys, no és descartable que en aquesta última sortida hagués pogut accedir al consum de drogues i això podria explicar per què en aquesta sortida va passar el que va passar i no en les 20 anteriors", ha al·legat.

Segons Mundó, les persones tenen en ocasions conductes que no són previsibles. "Pot ser -ha sostingut- que el resultat estigui relacionat amb el sistema o amb la conducta humana".

El conseller també ha assegurat que si l’intern hagués portat un braçalet amb geolocalitzador no s’hagués pogut evitar l’agressió a la dona. "Només hauria servit per saber on era", ha apuntat.

tracking