SEGRE

justícia

Unes 4.700 persones han evitat la presó a Lleida amb treballs

La Seu Vella ha acollit una jornada en commemoració dels 20 anys de les mesures penals alternatives

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el decurs de les dos dècades que fa que s’apliquen les mesures penals alternatives, a Lleida més de 4.700 persones han evitat el seu ingrés a presó. Es tracta d’una formula que permet commutar la pena dels condemnats a canvi de fer treballs diversos en benefici de la comunitat. Així, des del 1996, quan els delictes són lleus, els legisladors entenen que és més beneficiós per a la resocialització de l’acusat fer un treball en benefici de la comunitat que una condemna a presó.

Aquest dijous, tot coincidint amb el vintè aniversari d’aquest sistema, s’han celebrat a la Seu Vella de Lleida unes jornades amb la intenció de fer balanç de la tasca feta.

El perfil de les mesures penals alternatives ha canviat amb el temps i les reformes del codi penal han canviat el tipus d’usuari. L’increment més considerable va ser el 2010 amb la incorporació dels delictes de trànsit, quan va augmentar la demanda de la pena alternativa un 100 per cent.

A Lleida s’ofereixen 700 places en empreses sense ànim de lucre i a l’administració amb una mitjana d’usuaris de 300 persones l'any, sobretot homes.

A les comarques de Lleida, un total de 150 ajuntaments i 115 entitats sense ànim de lucre han firmat ja convenis amb Justícia per poder desenvolupar aquest programa. L’assignatura pendent és, segons alerten, la lentitud de la justícia i la imposició de penes de compliment excessivament llarg que dificulten el dia a dia dels condemnats.

La jornada s'ha celebrat a la Canonja de la Seu Vella.

Unes 4.700 persones han evitat la presó a Lleida amb treballs per a la comunitatÒscar Mirón

tracking