SEGRE

educació

El Govern reformarà la Lomce per suspendre les revàlides

Méndez de Vigo avança que la nova prova final de Batxillerat serà "similar" a la Selectivitat

El Govern reformarà la Lomce per suspendre els efectes de les revàlides

El Govern reformarà la Lomce per suspendre els efectes de les revàlidesPartido Popular

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’educació i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat aquest divendres una "modificació legislativa" de la Lomce a fi de suspendre els efectes acadèmics de les proves finals de quart de l’ESO i de segon de Batxillerat, conegudes com a revàlides.

En la seua primera roda de premsa com a portaveu del nou Executiu ha anunciat també que aquest mes convocarà a les comunitats autònomes en una Conferència Sectorial per tractar el tema de les revàlides i donar "tranquil·litat" als estudiants que aquest curs han de realitzar les esmentades proves, particularment els de Batxillerat.

Méndez de Vigo ha assegurat que ahir va firmar l’ordre perquè es reuneixi la Comissió General d’Educació, prèvia a la Sectorial de novembre, a fi de "donar tranquil·litat a tots els estudiants, especialment els que hagin de fer ingrés a la facultat".

A més, ha destacat que la nova prova final de Batxillerat serà "similar" a la Prova d’Accés Universitari (PAU), coneguda com a Selectivitat, i les característiques de la qual quedaran reflectides en una ordre ministerial.

Méndez de Vigo ha recordat que amb el canvi legislatiu respecte als efectes acadèmics del calendari d’aplicació de la Lomce per a les revàlides - "ho farem pròximament" - el Govern compleix així uns "compromisos" que va adquirir el president del Govern, Mariano Rajoy, en la sessió d’investidura.

L’actual calendari de la Lomce fixa que el pròxim curs seria necessari aprovar les proves de quart de l’ESO i Segon de Batxillerat (necessària per accedir a la Universitat) per aconseguir el títol de Secundària i de Batxillerat, respectivament, encara que s’hagin aprovat els esmentats cursos.

La modificació del calendari d’aplicació respon a la petició al Govern des de diversos sectors per modificar aquest calendari i que les proves finals d’ESO i Batxillerat no siguin necessàries per titular, és a dir, que la primera sigui només de diagnòstic i la segona només per a l’accés a l’educació superior.

També es posarà en marxa un altre acord parlat entre el PP i Ciutadans i també amb el PSOE com és la creació d’una subcomissió en la Comissió d’Educació del Congrés per treballar per un pacte per l’educació, ha apuntat el ministre d’educació.

Aquest pacte educatiu és "un objectiu de la Legislatura", ha emfatitzat.

tracking