SEGRE

SERVEIS SOCIALS

Oferta per comprar un edifici al costat de la Catedral per al nou centre per a persones sense llar

L’antiga residència Pare Coll, de 2.600 metres quadrats, que ara és buit i en mans d’una entitat financera i que podria ser operatiu el 2018

Oferta per comprar un edifici al costat de la Catedral per ubicar el nou centre per a persones sense llar

Oferta per comprar un edifici al costat de la Catedral per ubicar el nou centre per a persones sense llar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consorci per a persones sense llar que integren la Paeria, el Bisbat, Arrels i Càritas preveu traslladar el projecte de centre de dia i residencia per a aquest col·lectiu, previst inicialment a l’antic mercat de Santa Teresa, a l’edifici de l’antiga residència del Pare Coll, al carrer Almodí Vell, al costat de la Catedral. Per a això, ha explicat avui l’alcalde Àngel Ros, han presentat una oferta en ferm per escrit a l’entitat financera propietària de l’immoble, que esperen que sigui acceptada.

Aquest edifici de quatre plantes, que porta anys buit i deteriorant-se, té 2.600 metres quadrats, uns 600 més que Santa Teresa. Ros ha destacat, a més, que la inversió per comprar-lo i rehabilitarlo, serà aproximadament d’un milió i mig d’euros (encara que no ha quantificat l’oferta presentada), xifra molt inferior al pressupost previst per a Santa Teresa (2,5 milions). Això permetrà també afrontar l’obra d’una sola vegada i no per fases, tenint en compte que ja hi ha un milió d’euros disponible procedent de la venda d’una casa a San Sebastirán procedent d’una herència. La resta l’aportarà la Paeria amb càrrec al pròxim pressupost.

Si la negociació acaba tancant-se en les properes setmanes, a començaments de l’any que ve es farà el projecte, per licitar les obres durant 2017 i que sigui operatiu el 2018, ha afirmat Ros. Ha afegit que s’han analitzat unes altres 3 opcions d’edificis abans de decidir-se per aquest, que és el que millor s’adaptava als requisits del consorci per disposar d’un equipament residencial que permeti també dur a terme tallers per fomentar la inclusió social. A més, ha assenyalat que és un edifici catalogat que val la pena recuperar per a un ús social. “La nostra primera reacció ha estat que ja era hora, perquè portem des de 2009 amb el consorci. Aporta noves possibilitats i haurem de refer el projecte per veure si podem donar més serveis o amb més amplitud”, ha afirmat Joan Sunyol, president de la fundació Arrels-Sant Ignasi.

tracking