SEGRE

HABITATGE

Els API constaten una recuperació del mercat immobiliari, amb un creixement entorn del 40%

A la segona mà, gràcies que els preus han acabat el seu ajustament després de caure a la meitat en uns anys i per la millora del finançament hipotecari

Els API constaten una recuperació del mercat immobiliari, amb un creixement de vendes entorn del 40%

Els API constaten una recuperació del mercat immobiliari, amb un creixement de vendes entorn del 40%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Col·legi d’API de Lleida preveu tancar el 2016 amb un augment de les vendes d’entre el 30 i el 40% respecte a l’any anterior, després de constatar una moderada reactivació del mercat, encara que les xifres continuen sent molt minses. "Els preus continuen sent molt baixos i els particulars que no l’havien rebaixat han acabat d’ajustar-lo. A més, les condicions de finançament són molt bones, amb hipoteques a tipus fix al 2,25%, i la gent ha acabat de perdre la por, perquè els preus ja no baixaran més," ha explicat avui el president del Col·legi de Lleida, Josep Maria Esteve.

L’entitat celebra aquest cap de setmana a la Llotja la segona edició del seu saló immobiliari, que aquest any ha perdut l’apel·latiu de "low cost", ja que han ampliat l’oferta perquè inclogui tota mena d’habitatges. La majoria seran de segona mà, que són les que han patit més l’ajustament de preus, de fins un 50%, però també hi haurà alguna promoció nova, ha assenyalat Esteve. En aquesta segona edició participaran 10 agències immobiliàries, tres més que l’any passat, amb més de dos-centes cinquanta referències disponibles.

La millora del mercat es deixa notar també en la professió. El Col·legi ha tingut cinc altes noves d’associats en els últims mesos i han obert diverses noves agències, després d’una dècada en què han proliferat molt més els tancaments de negocis d’intermediació immobiliària que no pas les apertures.

tracking