SEGRE

OCUPACIÓ TECNOLOGIA

Empreses de Gardeny contractaran més de 50 informàtics el 2017

Algunes ja han iniciat el procés, davant de la dificultat de trobar personal especialitzat || La UdL assegura que no en pot formar més si no hi ha més vocacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les empreses del parc científic i tecnològic agroalimentari de Gardeny necessitaran l’any que ve entre cinquanta i seixanta enginyers i tècnics en informàtica per afrontar el seu creixement, segons va confirmar el gerent del parc, Josep Clotet. Va remarcar que algunes firmes ja busquen candidats per “anticipar-se” i poder cobrir els llocs, atesa la dificultat habitual per trobar a Lleida prou professionals especialitzats. Per exemple, la multinacional GFT, especialitzada en banca digital, tenia la intenció d’augmentar la plantilla de cent vint empleats amb cinquanta més, des de professionals tecnològics molt especialitzats fins a acabats de llicenciar en carreres tècniques. No obstant, fins a finals d’octubre havia contractat només trenta persones i actualment continua buscant personal per assolir les seues expectatives. El director de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), Francesc Giné, va indicar que les setanta-cinc places que ofereixen per formar especialistes en informàtica no donen l’abast per cobrir les necessitats del parc.

No obstant, va considerar que aquest nombre és el màxim que poden oferir de moment, perquè, va argumentar, només omplen les places entre el juny i el setembre. Això sí, va assegurar que tots els alumnes aconsegueixen feina i va afegir que “no estan mal pagats, sobretot els bons”. Giné va apuntar que per poder oferir més places primer seria necessari que hi hagués més vocacions informàtiques. “L’únic que podem fer és impulsar que els joves s’enganxin a la informàtica perquè després estudiïn l’enginyeria”, va subratllar.

Així mateix, va destacar que el màster en enginyeria informàtica està atraient brasilers i algun ja s’ha incorporat al parc de Gardeny. De fet, grans empreses del parc desenvolupen projectes internacionals i en ocasions han hagut de recórrer a l’estranger per trobar els professionals que necessitaven.

El parc científic i tecnològic compta actualment amb cent vint empreses i 1.500 treballadors. Aquest any s’han instal·lat onze noves firmes a Gardeny i quatre han ampliat les instal·lacions.

Del total, entre l’abril i el setembre es van incorporar a Gardeny cinc empreses (Neodiagnòstica, France Telecom España, Transerveto, Interior Designer Project i l’Oficina de Cooperació Universitària), una altra ha ampliat espai (Dietary Molecular Diagnostics) i vuit més van negociar instal·lar-se.

Array

Array

tracking