SEGRE

UNIVERSITAT EQUIPAMENTS

La UdL es planteja tenir una ciutat esportiva pròpia

Preveu buscar la col·laboració de les administracions || És l’única universitat catalana que no disposa d’aquestes instal·lacions

Vista de la petita pista poliesportiva a Agrònoms.

Vista de la petita pista poliesportiva a Agrònoms.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) preveu iniciar gestions per poder disposar d’una futura ciutat esportiva. Fonts de la universitat van assenyalar que la de Lleida és l’única de Catalunya que no disposa d’aquestes instal·lacions, per la qual cosa buscaran la complicitat de les administracions de cara a poder-hi comptar. En aquest sentit, el rector, Roberto Fernández, hauria notificat de manera informal aquesta intenció a un representant de la Secretaria General de l’Esport la setmana passada aprofitant un acte a Lleida. La idea seria, com a mínim, poder comptar amb un pavelló poliesportiu, un camp o camps de gespa i un local social, entre altres recintes, a pesar que la iniciativa es troba encara en una fase molt embrionària.

Actualment, la Universitat de Lleida no disposa de cap instal·lació esportiva pròpia a banda de dos petites pistes poliesportives a l’aire lliure, com les que hi ha a la gran majoria dels patis d’escola, situades als campus de Cappont i d’Agrònoms. INEFC, que és un centre adscrit, sí que compta amb un gran pavelló, una piscina coberta i un camp de futbol i rugbi, però està ubicat al complex de la Caparrella, per la qual cosa es troba molt lluny de tots els altres campus universitaris.

La universitat va projectar un pavelló al campus de Cappont que ha quedat descartat

Històricament, la Universitat de Lleida havia projectat la construcció d’un pavelló poliesportiu al campus de Cappont. En aquest sentit, el 2009, el llavors rector, Joan Viñas, va arribar a sol·licitar a la Paeria que li cedís per a aquesta actuació uns 3 milions d’euros dels 14 que tenia previst rebre pel Fons d’Estímul de l’Economia i l’Ocupació (el denominat pla Zapatero), però aquesta proposta no va acabar tirant endavant.

Aquest projecte ha quedat abandonat i la UdL preveu ara contruir un segon aulari a Cappont, ja que l’actual ha quedat petit. La UdL va anunciar que destinaria els més de 600.000 euros de romanent del 2015 a aquest aulari i que negociaria amb el Govern perquè hi aportés el finançament restant. Aquest serà l’últim immoble del campus.

tracking