SEGRE

SANITAT

La clínica Perpetu gairebé doblarà superfície i tindrà UCI a l'adquirir un edifici contigu

L’ampliació, que inclou l’immoble del Policlínic, que també va comprar, li permetrà passar de 5.000 a 9.000 metres || També duplicarà els quiròfans, de tres a sis, i ampliarà Radiologia i Urgències

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La clínica Perpetu Socors, propietat de la companyia Asisa, emprendrà en els propers mesos un ambiciós projecte d’ampliació després d’haver tancat la compra d’un immoble annex que era propietat d’una congregació religiosa.

El gerent del centre, Xavier Sanuy, va explicar ahir a SEGRE que aquest local, ubicat al carrer Bisbe Meseguer i que té uns 2.000 metres quadrats, estava en desús i havia format part de la residència d’ancians La Milagrosa, que actualment funciona en un altre edifici contigu, a la cantonada d’aquest carrer i Joan Maragall i segueix en mans de les religioses.

Sanuy va detallar que l’immoble comprat serà enderrocat i reedificat de nou per a l’ampliació del centre hospitalari, projecte que inclourà el recinte de l’actual Policlínic, també annex, però per la part que dóna al carrer Alcalde Sol, adquirit fa uns dos anys. Aquesta operació suposarà passar dels poc més de 5.000 metres quadrats de superfície actual a prop de 9.000 i comportarà una notable expansió dels serveis.

En aquest sentit, el gerent va indicar que habilitaran una Unitat de Cures Intensives (UCI), que ara no tenen, que comptarà amb sis boxs. Així mateix, doblaran el nombre de quiròfans, al passar dels 3 actuals a 6, la meitat de cirurgia ambulatòria major (per a operacions sense ingrés).

La unitat d’Urgències veurà duplicada la seua capacitat i tindrà una zona pediàtrica separada de la general. També seran ampliades l’àrea de Radiologia, la de consultes externes i hi haurà dos sales de parts, quan ara només n’hi ha una. A més, va afegir que la clínica comprarà nous equips de ressonància magnètica i TAC.

Sanuy, que no va poder precisar la inversió global que suposarà aquest projecte, va estimar que la seua execució es prolongarà durant uns dos anys.

El primer que faran, va aclarir, serà demanar llicència a la Paeria per a la demolició de l’edifici de l’antiga residència. Pel que fa al projecte d’ampliació de l’edifici, va destacar que la redacció ja està avançada.

Amb aquesta actuació, la Perpetu Socors pren la davantera respecte a les inversions de les clíniques privades a la ciutat de Lleida.

Tal com va publicar aquest diari, el grup Vithas, titular de la Montserrat, està analitzant la construcció d’un nou hospital, mentre que Divina Pastora, propietària de la Clínica de Ponent de Lleida, ha cedit la gestió al grup Mi Tres Torres.

Va afegir que en els últims mesos també han reforçat Urgències amb un pediatre fix els caps de setmana i amb un ginecòleg els dissabtes.

Sanuy va subratllar que Asisa és una cooperativa de metges sense ànim de lucre que reinverteix tots els seus beneficis en equipaments i personal. Tot seguit, va recordar que l’actual conseller de Salut va afirmar que, en cas que els centres públics no puguin assumir tota l’activitat en un territori, donarien prioritat a derivar-la als privats sense ànim de lucre. “Nosaltres complim aquestes condicions i estem predisposats a col·laborar”, va concloure.

“Complim les bases i estem predisposats a ajudar la pública”

Sanuy va destacar que aquesta inversió d’Asisa s’emmarca en la línia d’augment d’activitat de la clínica Perpetu Socors dins de l’àmbit privat. Va detallar que l’any passat van atendre unes 20.000 urgències, 100.000 visites de consultes externes i van practicar 3.500 intervencions i 35.000 proves de radiologia.

tracking