SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

La Paeria unifica els contenidors de reciclatge i n’instal·la 400 de nous

Hi haurà 520 noves ‘illes’ amb totes les fraccions i sols 168 sense les de vidre, paper i envasos || Ros afirma que permetrà millorar el percentatge de recollida selectiva

L’alcalde, Àngel Ros, va presentar ahir els nous contenidors de reciclatge a Ronda.

L’alcalde, Àngel Ros, va presentar ahir els nous contenidors de reciclatge a Ronda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria acaba d’iniciar la renovació dels contenidors de la ciutat i la unificació en illes que continguin les cinc fraccions de recollida: les escombraries convencionals, l’orgànica, el vidre, el cartró i els envasos. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va visitar ahir un d’aquests punts, al passeig de Ronda, i va explicar que es renovaran 400 contenidors, cosa que permetrà habilitar un total de 133 noves illes amb totes les fraccions. En total, hi haurà 520 punts unificats per tota la ciutat i se’n mantindran 168 només amb el contenidor de residus i el d’orgànica, per falta de espai.

La renovació dels contenidors s’ha iniciat pels barris de Pardinyes, Balàfia, el Secà, els Magraners, la Bordeta, la Mariola i Llívia. Posteriorment, se seguirà per la zona compresa entre Ronda i Onze de Setembre des de la plaça Europa.

Està previst que el desplegament quedi completat a finals de mes. Compta amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, amb càrrec al contracte amb la concessionària Ilnet. Una vegada estiguin col·locats, la Paeria portarà a terme una campanya de sensibilització.

L’objectiu d’aquesta actuació és facilitar que el ciutadà hagi de desplaçar-se menys per tirar tota la brossa i aconseguir així una millora del percentatge de recollida selectiva i reciclatge d’uns dos punts percentuals, va afirmar Ros. Unificar els contenidors també facilita la neteja exterior, va afegir.

Aquesta ampliació permet millorar la ràtio de contenidors de reciclatge per habitant, que passa a situar-se en un cada 276 habitants, per sobre de les recomanacions de l’Agència Catalana de Residus, que són d’un cada 300 habitants. L’ajuntament no ha decidit encara quin serà el lloc per on començarà la prova pilot de recollida de residus porta a porta. Es valora la proposta dels veïns de Pardinyes, que s’han ofert voluntaris per acollir-la.

D’altra banda, ja es parla amb els grans productors per posar en marxa la recollida porta a porta comercial. S’espera que millori el reciclatge en fins a set punts percentuals més.

tracking