SEGRE

SOLIDARITAT CRISI HUMANITÀRIA

Lleida té un centenar de places per acollir refugiats

Repartides entre vuit municipis, són oferiments d’entitats, institucions i particulars || La província allotja setze exiliats

Refugiats al campament de la localitat grega de Katsikas.

Refugiats al campament de la localitat grega de Katsikas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques lleidatanes compten actualment amb capacitat per acollir un centenar de persones refugiades. Aquestes places estan repartides entre equipaments situats en vuit municipis de la província (Lleida ciutat, Granyena de Segarra, Juneda, Montgai, Ribera d’Ondara, Solsona, Tàrrega i Torà) i són fruit d’oferiments d’institucions, entitats i particulars, segons van explicar fonts del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Totes les places habilitades estan registrades en un inventari de recursos elaborat pel comitè creat específicament per portar a terme aquesta tasca a Catalunya, que ja supera les mil dos-centes i que s’actualitza contínuament.

Però, a pesar de la capacitat acollidora de la província i de l’allau de solidaritat que es va iniciar fa més d’un any, Lleida acull actualment només setze refugiats, onze dels quals són sirians, quatre russos i un veneçolà (que ha ocupat la plaça que ha deixat vacant un somali), i de moment el ministeri de l’Interior no ha comunicat noves arribades. De la gestió del programa a la província i de l’acollida d’aquestes persones, se n’encarrega Creu Roja, que tampoc té previst augmentar el nombre de places, totes a Lleida ciutat. Des del departament de Treball, Afers Socials i Famílies van apuntar que l’inventari recull les places que estan actualment disponibles i en condicions habitables per si en un moment determinat fossin necessàries.

El primer dels municipis lleidatans a fer un oferiment solidari va ser Montgai, que va posar a disposició dos pisos municipals per a sengles famílies. A Lleida ciutat, la Paeria es va comprometre amb habitatges municipals, cursos de llengua i orientació laboral.

tracking