SEGRE

HABITATGE

El saló immobiliari de Lleida supera expectatives

El president dels agents de la propietat immobiliària calcula que un 80% dels visitants podrien acabar concretant una compra

El saló immobiliari de Lleida supera expectatives

El saló immobiliari de Lleida supera expectatives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona edició del saló organitzat pels agents de la propietat immobiliària de Lleida" ha tancat avui "cobrint sobradament les expectatives", segons ha indicat el president del col·legi d’API, Josep Maria Esteve. Ha xifrat en entre 600 i 700 les persones que han passat pel certamen en tot el cap de setmana "i totes són potencialment compradors". De fet, ha assegurat que alguna immobiliària present en el certamen "ha tancat vendes d’obra nova, o almenys confirmat reserves" i d’altres també han "tancat visites que acabaran concretant-se en venda". De fet, Esteve ha assegurat que el 80%-90% dels visitants "sortiran amb informació detallada per acabar comprant, i si casem oferta i demanda, hi haurà vendes".

L’edició de l'any passat es va centrar a oferir pisos low cost i això va atreure més visitants, però Esteve ha remarcat que el públic d’aquest any ha estat menor, però de més qualitat i amb interès real el comprar. Ha detallat que el 80% dels visitants del saló són parelles amb feina consolidada i estalvis a la recerca d’un pis de quatre habitacions o bé inversors que volen comprar per llogar. I en tot cas, assegura que actualment "surt més rendible comprar que anar de lloguer".

El president dels API ha explicat que el saló immobiliari oferta bàsicament "pisos de segona mà cèntrica, ben situats i a un preu molt econòmic". "La mitjana és un pis en el centre, de 90-100 metres quadrats, per entre 60.000 i 100.000 euros. Per exemple, n’hi ha un a Prat de la Riba al costat de Ricard Viñes, de 120 metres quadrats en un edifici de 40 anys i a reformar, la qual cosa surt per 80.000 euros," ha detallat.

Esteve ha apuntat que les vendes d’habitatges en el que va d’any ja superen en un 20 o 30% les de l’any passat i espera que el 2017 "s’acabi de consolidar la perspectiva de remuntar i a poc a poc anar sortint del sot". Atribueix l’augment de les vendes que "la gent ha perdut la por a què els preus continuïn baixant" i a que els bancs tornen a donar finançament. Així mateix, considera que els preus dels pisos no baixaran més sinó al contrari, vaticina una pujada "de manera gradual i suau fins consolidar-se en 5 o 6 anys, però sense arribar als de la bombolla".

tracking