SEGRE

TRIBUNALS

Acusat d'haver abusat dels seus fills quan tenien entre tres i sis anys

La Fiscalia demana per a l’home una pena de sis anys de presó i cinc d’allunyament || Els menors han patit trastorns psicològics, segons el Ministeri Fiscal

Els fets seran jutjats dijous que ve al Canyeret.

Els fets seran jutjats dijous que ve al Canyeret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida té previst jutjar dijous vinent José Francisco D.LC., acusat d’abusos sexuals reiterats a la seua filla i al seu fill entre els anys 2005 i 2007 quan aquests tenien entre quatre i sis anys i tres i cinc, respectivament. La Fiscalia sol·licita per a l’imputat una condemna de sis anys de presó, tres per cadascun dels delictes continuats d’abusos sexuals que li imputa.

Així mateix, demana que se li imposi durant cinc anys una ordre d’allunyament de dos-cents metres dels fills i que no pugui comunicar-s’hi durant aquest període. Pels suposats danys morals, el Ministeri Públic sol·licita que aboni als nens una indemnització total de 20.000 euros.

La Fiscalia considera que els episodis van tenir lloc quan dormia amb ells entre el 2005 i el 2007

La Fiscalia considera que l’acusat, “en dates indeterminades entre els anys 2005 i 2007, aprofitant alguna de les visites que realitzava amb pernocta el cap de setmana amb els seus fills (...), amb voluntat de satisfer els seus desitjos sexuals, i sense el seu consentiment, els realitzava tocaments als òrgans genitals”. En aquell temps, la nena tenia entre quatre i sis anys i el seu germà tenia entre tres i cinc. Actualment tenen quinze i catorze anys, respectivament.

A l’escrit de qualificació, el Ministeri Públic assegura que “a conseqüència dels fets, els menors han tingut trastorns psicològics”. En el judici que se celebrarà demà passat, està prevista la declaració del pare, els menors i la mare, així com l’equip tècnic que va atendre els petits. D’altra banda, l’Audiència de Lleida va condemnar la setmana passada a sis anys de presó un veí de Vielha per haver abusat sexualment de la seua filla quan aquesta tenia dotze anys (ara en té quinze).

Així mateix, li ha imposat la prohibició d’atansar-se a la filla durant sis anys i cinc més de llibertat vigilada. L’home va efectuar tocaments a la seua filla tres vegades en un mateix dia. El condemnat va dir al judici que li feia “pessigolles”, però van trobar el seu semen al pijama de la nena.

Es doblen les denúncies per delictes sexuals a Lleida Els Mossos d’Esquadra van rebre l’any passat un total de 79 denúncies per agressions o abusos sexuals a la província de Lleida, una xifra que es va duplicar en el cas de les comarques de Ponent respecte a l’any anterior. Quant als menors, la xifra de denúncies per delictes sexuals es va reduir un 24%, amb 25 denúncies el 2015.

tracking