SEGRE

EDUCACIÓ

La Paeria cedeix a la Generalitat el solar per a l'escola Pinyana, en mòduls des del 2009

Vuit mesos després de l’anunci de l’edifici, que unirà aquest centre i el Balàfia || Ensenyament diu que quan el rebi comprovarà que compleix els requisits i seguirà la “tramitació administrativa”

El col·legi Pinyana està íntegrament en mòduls des que es va crear, el curs 2009-2010.

El col·legi Pinyana està íntegrament en mòduls des que es va crear, el curs 2009-2010.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La construcció de l’edifici per al col·legi Pinyana de Balàfia, que està íntegrament en mòduls prefabricats des que es va crear, el curs 2009-2010, sembla estar una mica més a prop, tot i que segueix sense data. I és que la Paeria té previst aprovar aquest mes la cessió d’ús a la Generalitat de la finca municipal del número 6 de l’avinguda Pinyana (on es troben els barracons) per edificar-hi l’escola. La comissió d’Urbanisme abordarà aquesta qüestió divendres vinent i el ple de la Paeria, el dia 25.

La cessió arriba després de reiterades reclamacions dels pares d’alumnes, la comunitat educativa de Pinyana i l’associació de veïns del barri de Balàfia, i gairebé al cap de vuit mesos que la conselleria d’Ensenyament i l’ajuntament anunciessin un acord per construir l’edifici i diguessin que servirà per unificar els col·legis Pinyana i Balàfia (vegeu el desglossament).

Els pares demanen que estigui per al final del curs vinent, quan sortirà la primera promoció

El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va afirmar ahir que “quan rebem els terrenys hem de comprovar que compleixin els requeriments i continuarem amb la tramitació administrativa”.

La Generalitat no ha redactat encara el projecte de construcció del col·legi Pinyana perquè afirma que no pot fer-ho sense disposar prèviament del solar (assegura que el va sol·licitar al consistori el passat 26 d’abril), mentre que la Paeria considera que podia haver-lo redactat sense problemes, i que la Generalitat així ho ha fet en altres ocasions, tal com va publicar aquest diari. El president de l’associació de mares i pares del col·legi Pinyana, Ismael Alfaro, va elogiar la cessió del solar “per fi” i va confiar que serveixi per “desencallar” la redacció del projecte. En tot cas, va indicar que “ens omple d’esperança” i va apuntar que en una pròxima reunió amb el delegat d’Ensenyament li reclamaran que concreti un calendari. Per la seua part, Alfaro va indicar que als pares, escolars i professors els agradaria poder disposar de l’edifici quan surti la primera promoció d’alumnes, que acabaran sisè el pròxim curs.

Així mateix, va afirmar que anys enrere la Paeria ja va cedir a la Generalitat un terreny a l’avinguda Pinyana per construir un institut escola en aquesta zona, però al canviar d’idea Ensenyament i projectar només una escola aquesta cessió va quedar en res.

Un edifici que costarà 4 milions i tindrà una línia i mitja per curs

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va anunciar el 31 de març en una visita a Lleida la construcció d’un edifici per allotjar l’escola Pinyana i la fusió d’aquesta amb la de Balàfia, ubicada al carrer Valls d’Andorra i les instal·lacions de la qual es troben en mal estat. Durant la visita a Pinyana, la consellera i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, van detallar que el nou equipament s’ubicarà al mateix solar i tindrà un cost de poc més de 4 milions d’euros, dels quals l’ajuntament aportarà 1,3 milions en forma de cancel·lació d’un deute del departament d’Ensenyament a la Paeria en concepte d’impostos i taxes per obres executades fa anys en centres de la ciutat.

El nou centre tindrà una línia i mitja per curs (actualment cada escola compta amb una línia i alguns cursos de Pinyana en tenen dos), encara que Ruiz va indicar llavors que s’ampliaran si és necessari.

tracking