SEGRE

UNIVERSITAT EQUIPAMENTS

Plaques solars a la coberta de Medicina i Infermeria

Ahir va començar la instal·lació de 324

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida continua amb la instal·lació de plaques solars a les cobertes dels seus edificis. Ahir, tècnics de Sofos van iniciar la col·locació de 324 plafons de 2,55 watts i una potència de 82,6 quilowatts a les teulades de les facultats de Medicina i Infermeria. La previsió de la UdL és produir anualment 115.000 quilowatts per hora que serviran per cobrir el 20% de l’electricitat que consumeixen aquests edificis. Ha invertit 110.000 euros en les plaques i espera recuperar la inversió en deu anys.

El vicerector de Campus, Jesús Avilla, va afirmar que “és la instal·lació fotovoltaica més gran de les universitats espanyoles”. De fet, la UdL té cinc instal·lacions de panells solars des del 2010, que van produir més de mig milió de quilowatts per hora.

D’altra banda, la UdL va firmar ahir un conveni amb la Universitat d’Atacama (Xile) per promoure durant cinc anys programes de mobilitat, docència i investigació. Aquesta setmana visiten la UdL representants de quatre universitats xilenes més.

Les plaques solars embalades van ser hissades fins a la coberta de Medicina amb una grua.

Les plaques solars embalades van ser hissades fins a la coberta de Medicina amb una grua.

tracking