SEGRE

urbanisme

Retiren el fibrociment de l'antic edifici de Magisteri

Es reprenen els treballs d’enderrocament amb protecció contra l’amiant

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d'enderrocament de l'antic edifici de Magisteri de Lleida s'han reprès aquest dimecres amb l'inici de la retirada dels elements de fibrociment, després que el departament de Treball hagi donat el vistiplau al pla de treball que ha presentat l'empresa encarregada de les obres. La troballa d'aquests elements de fibrociment, conegut també com a uralita, van forçar la parada de les obres, ja que es tracta d'un material que conté amiant i pot ser cancerigen si està trossejat o deteriorat.

Els treballs continuaran durant 15 dies, en què hi treballaran 8 operaris que faran torns de no més de 4 hores, tal i com marquen les mesures de prevenció. Els treballadors han estat sotmesos a estrictes mesures de seguretat, entre les que es troba l'equipament, que és d'un sol ús. A més a més, un cop finalitzat el seu torn hauran de passar per la unitat de descontaminació i enviar al laboratori les dades recollides sobre el filtratge de fibres que han respirat.

Un cop desmantellat el fibrociment es traslladarà al dipòsit controlat per a residus especials de Castellolí. Quan els elements d'amiant s'eliminin per complet, continuaran els treballs d'enderrocament de l'edifici, que tenen previst acabar a principis de febrer.

Operaris, protegits amb equips contra l'amiant.

Retiren el fibrociment de l'antic edifici de MagisteriItmar Fabregat

tracking