SEGRE

medi ambient

Tres-cents negocis no podran tirar les escombraries als contenidors del carrer

La Paeria implanta el porta a porta comercial i farà la recollida en hores convingudes

Un empleat d'un restaurant de Lleida llençant envasos de botelles al contenidor de reciclatge.

Tres-cents negocis no podran tirar les escombraries als contenidors del carrerLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou sistema de recollida de residus porta a porta per a 300 grans productors de Lleida ciutat, com comerços i restaurants, comportarà que hagin de deixar d’utilitzar els contenidors a peu de carrer de totes les fraccions. La Paeria hacomençat a enviar-los cartes i fer visites per informar-los del sistema, que comportarà que se’ls facilitin els seus propis contenidors, adequats al volum de residus que generen. Hauran d’ubicar-se dins del seu magatzem i només podran treure’ls en hores convingudes, quan es porti a terme la recollida de cada fracció (escombraries convencionals, orgàniques, cartró, plàstic i vidre). El reciclatge serà obligatori i s’incorporarà un sistema de control i fiscalització. S’implantarà per fases, primer a grans productors comercials i hotelers, després en zones comercials i, al final, un pla pilot per a domicilis. L’objectiu és que tot estigui en marxa en sis mesos. La posada en marxa del nou sistema estava prevista inicialment per al dia 12 de desembre però els hotelers han demanat retardar-lo (vegeu el desglossament).

“Podem parlar de si el sistema s’implanta al desembre o al gener, però comença segur. Els grans productors han de ser solidaris amb el medi ambient, respectuosos amb els veïns i còmplices en la millora de lagestió de residus”, va afirmar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa Es visitaran 111 locals hotelers (81 restaurants, 19 bars i pubs i 11 hotels). En zones comercials com l’Eix, està previst iniciar-ho al gener o al febrer. La idea és millorar el reciclatge de residus fins en set punts. Ara es troba en el 26%, per sota de la mitjana catalana.

Les empreses que ho prefereixin podran optar per gestionar- se elles mateixes la brossa a través d’un gestor privat (la qual cosa comporta l’estalvi de la taxa d’escombraries), i la Paeria verificarà que no utilitzin els contenidors del carrer, que estaran reservats per als veïns. L’ajuntament porta a terme reunions i visites de tècnics per explicar el sistema als establiments afectats, i ressalta que l’ús dels contenidors per part de negocis comportava sovint conflictes amb els veïns.

tracking