SEGRE

EDUCACIÓ AULES

Denuncien la retallada del servei de suport als alumnes discapacitats

CCOO diu que hi ha 300 hores menys i Ensenyament, que s’adapta a les necessitats

El nou aparcament, ja en ple funcionament.

El nou aparcament, ja en ple funcionament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ensenyament ha retallat el servei de personal de suport –denominats vetlladors– a alumnes amb discapacitats físiques o hiperactivitat als centres de Lleida, al passar de les 2.800 hores assignades a la segona meitat del curs passat a poc més de 2.500. Així ho denuncia el sindicat CCOO, la portaveu del qual, Cristina Rodríguez, va destacar que això ha obligat a reduir la jornada de 56 dels 186 treballadors de l’empresa adjudicatària del servei (Basic) i s’ha produït malgrat que els centres havien augmentat la demanda global d’hores. “Reclamarem a Ensenyament l’ampliació immediata de la partida destinada a la contractació de personal vetllador”, va manifestar. Així mateix, va indicar que la retallada de jornada a aquests 56 cuidadors és d’entre dos i quatre hores setmanals, quan la majoria fan entre 15 i 20 hores i la jornada màxima no supera les 30. Va recordar que el curs passat Ensenyament va haver d’ampliar cap a la meitat de l’exercici l’assignació inicial de 2.526 hores a 2.800, per la qual cosa va criticar que torni al punt de partida sense tenir en compte la demanda real.

Per la seua part, el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va replicar que les previsions inicials del curs es fan després que els equips d’assessorament psicopedagògic, d’acord amb la comissió d’educació especial, valorin totes les sol·licituds rebudes, i va dir que l’assignació d’hores es va revisant si és necessari. A més, va afegir que les necessitats de cada centre van variant cada curs.

En un altre ordre de coses, la Fundació Bofill i l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques van presentar ahir un informe que conclou que els programes educatius que treballen habilitats com l’autonomia, la motivació o les competències socioemocionals milloren els resultats dels alumnes.

El col·legi Sant Jordi estrena pàrquingEls professors i pares d’alumnes del col·legi Sant Jordi han estrenat aquesta setmana el nou pàrquing, després que la Paeria acabés d’instal·lar les portes d’accés al recinte la setmana passada. Gerard Calderó, el seu director, va celebrar l’“efemèride”, ja que feia molts anys que reivindicaven tenir un aparcament propi. Fins ara el compartien amb l’institut Manuel de Montsuar.

tracking