SEGRE

TRANSPORT SANITARI LABORAL

El personal de les ambulàncies amenaça amb una vaga

Denuncia retallades salarials que la direcció de l’empresa nega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comitè d’empresa de l’UTE Egara-Lafuente, la firma que presta el transport sanitari urgent i programat al pla de Lleida i que compta amb 221 empleats, sotmetrà a consulta de les assemblees de dimarts i dimecres si convoca una vaga indefinida com a mesura de protesta per les retallades salarials aplicades per la direcció de la companyia. Asseguren que des del 2010 les condicions laborals han empitjorat, que l’any que ve preveuen retallar-los el sou en 192 euros i que les hores de formació no són retribuïdes. Així mateix, un representant dels treballadors va indicar que les noves contractacions de personal són “precàries”, “amb sous del 60% i que transcorreguts els dos anys de pràctiques els acomiaden, la qual cosa repercuteix en la qualitat assistencial”.

Una qüestió que fonts d’Egara van negar ahir, ja que van assegurar que els empleats vàlids segueixen a l’empresa transcorreguts els dos anys, amb l’objectiu de millorar la qualificació de la plantilla i beneficiar l’usuari del transport sanitari. També van detallar que el 23 de setembre passat el comitè d’empresa va manifestar que realitzava un excés d’hores, per la qual cosa “en compliment al conveni vigent per totes les parts” i a fi de reduir les hores extra, “l’empresa contractarà més personal qualificat i format com a Tècnic en Emergències Sanitàries (TES)”. En aquest sentit, Egara-Lafuente preveu contractar a Lleida un total de dinou TES l’any que ve i va assegurar que promocionarà alhora empleats.

L’amenaça de vaga també afecta Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, les altres àrees on l’UTE presta el transport sanitari.

tracking