SEGRE

ECONOMIA

El pressupost de la Paeria per a 2017 creixerà un 1% malgrat la rebaixa de l'IBI

Ascendeix a 151 milions d’euros, incloent la compra d’aigua, en no haver-se pactat encara una pujada de la tarifa

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern municipal ha presentat avui el projecte de pressupost municipal per a 2017, que preveu uns ingressos totals de 151,5 milions d’euros (sense comptar inversions). Es tracta d’un 1,2% més que l’any passat, malgrat la rebaixa general del 2% al rebut de l’IBI aprovada fa unes setmanes. La tinenta d’alcalde Montse Mínguez ha explicat que quedarà compensada, sense necessitat de retallar despeses, per un augment dels ingressos per la plusvàlua, gràcies a una tímida recuperació immobiliària, pel major nombre de rebuts subjectes a l’IBI a causa del creixement de la ciutat, per la nova taxa a les empreses de telefonia mòbil i l’augment dels impostos cedits per l’Estat.

També ha ajudat a quadrar el pressupost la rebaixa en la despesa de personal, en no haver d’aportar aquest any els diners de la recuperació d’una paga extra pendent, i la reducció a l’aportació a l’Empresa Municipal d’Urbanisme (de 4,8 a 3,5 milions). Això ha permès compensar en part la despesa de 2,5 milions en compra d’aigua que, ara per ara, s’incorpora al pressupost en no haver pogut arribar a un acord amb els grups per a la pujada de la tarifa acordada amb l’empresa concessionària, Aigües de Lleida. Si finalment hi ha un pacte, aquesta quantitat quedaria alliberada per a noves inversions.

Ara per ara es preveuen 13 milions en aquest capítol, incloent una partida de gairebé dos milions per a la primera fase d’obres del nou Morera. Es finançaran amb un milió i mig aconseguit amb estalvi, amb la venda de terrenys per 2,7 milions (incloent parcel·les per a pisos a Torre Salses) i amb convenis amb particulars (per construir el vial Víctor Torres) i subvencions d’altres administracions per a projectes com el Morera i d’altres.

Una altra novetat important d’aquest any vindrà al capítol de participació. La Paeria organitzarà 4 audiències públiques amb diferents col·lectius sobre els pressupostos i també posarà en marxa processos participatius per decidir una part de les inversions, al voltant d’un milió d’euros destinats a actuacions en via pública i parcs i jardins, ha explicat l’alcalde, Àngel Ros.

El pressupost de la Paeria per a 2017 creixerà un 1% malgrat la rebaixa de l’IBI

El pressupost de la Paeria per a 2017 creixerà un 1% malgrat la rebaixa de l’IBI

tracking