SEGRE

EDUCACIóN

Es duplica el ciberassetjament d'alumnes a docents

Segons el Defensor del Professor

Es duplica el ciberassetjament d’alumnes a docents

Es duplica el ciberassetjament d’alumnes a docents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos atesos pel Defensor del Professor del sindicat Anpe van baixar un 26,6 % l’últim curs, però la incidència del ciberassetjament d’alumnes a docents, incloses les xarxes socials, es va duplicar en passar del 9 al 19 % en un any.

Al contrari, van baixar a la meitat les agressions d’estudiants a professors (del 6 al 3 %) i les de pares (del 3 al 2%), segons l’últim informe d’aquest servei d’atenció immediata i gratuïta per a docents de totes les comunitats víctimes de situacions escolars conflictives, fins i tot violentes.

Van ser 1.961 els docents que es van dirigir al Defensor el curs 2015-2016 (2.671 en el 2014-2015), dels que el 39 % ensenyaven en Primària i el 35 % a Secundària.

Entre els qui van recórrer a aquest servei, es va doblar la proporció d’aquells que suporten acusacions sense fonament per part dels pares, fins arribar al 50 %, mentre que amb prou feines van pujar els que pateixen assetjament i amenaces (29 %).

Els enfrontaments de docents amb altres companys van créixer del 9 a l’11 %; i els que van tenir problemes amb la direcció del centre, del 23 al 26 %.

L’ansietat és l’estat anímic predominant entre aquests professionals de l’ensenyament (57 %), seguit a distància per la depressió (7 %), mentre que el 9 % arriba a estar de baixa.

tracking