SEGRE

EDUCACIÓ

L'institut Caparrella aparta un alumne per un incident violent

El van haver de reduir diversos professors després de tenir un brot pel trastorn que pateix || Inquietud entre docents i pares al ser el segon episodi en un any

L’escenificació de l’enterrament de l’educació pública es va produir a l’Eix Comercial.

L’escenificació de l’enterrament de l’educació pública es va produir a l’Eix Comercial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’institut Caparrella s’ha vist obligat a apartar temporalment un dels alumnes per un incident violent que es va produir al centre dimarts. El jove, que pateix un trastorn, va tenir un brot i es va posar agressiu, fins que va poder ser reduït per diversos professors i la cuidadora que el vigila. Un docent va haver de ser atès, però no es va fer lesions d’importància. El director del centre, Emili Grau, va assegurar que la situació va quedar controlada ràpidament i que cap alumne va resultar ferit. El jove, que cursa un cicle formatiu, es va tranquil·litzar amb l’arribada dels seus pares al cap d’uns minuts.

Grau va assenyalar que la situació d’aquest alumne és coneguda al centre, que segueix un tractament mèdic i compta també amb un servei de suport, amb una vetlladora sempre que és a classe. Normalment, aquesta cuidadora aconsegueix mantenir-lo estable, però en aquesta ocasió no va ser així. El curs passat, aquest mateix jove ja va protagonitzar un incident similar, que va resultar més greu, ja que va acabar colpejant dos alumnes i un professor. Ara l’institut l’ha apartat fins a nova instrucció per tranquil·litzar alumnes i personal. La situació ha generat inquietud entre les famílies i també entre els docents, que ahir preparaven una carta a Ensenyament per demanar que no torni al centre. La conselleria va destacar que té un cuidador permanent, malgrat que està en una etapa postobligatòria, perquè se n’ha prioritzat la formació en lloc que es quedi a casa, tenint en compte que no té problemes de conducta, sinó que pateix un trastorn.

Protestes per l’educació pública i rebaixa de taxes Universitaris van simular ahir l’enterrament de l’educació pública, en una protesta convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i alumnes de Secundària, amb el suport del sindicat CGT, que també va denunciar que el bisbat de Solsona imparteixi educació sexual en escoles. L’Assemblea de Lletres també va organitzar una concentració per demanar una rebaixa de les taxes universitàries.

L’escenificació de l’enterrament de l’educació pública es va produir a l’Eix Comercial.

L’escenificació de l’enterrament de l’educació pública es va produir a l’Eix Comercial.

tracking