SEGRE

La nova prova d'ESO serà mostral i la de Batxillerat sobre les troncals de segon

La reforma de les "revàlides" d’ESO i Bachiller serà efectiva ja aquest curs

Imatge d'arxiu d'una classe d'institut a Lleida.

La prova d'ESO serà mostral i la de Batxillerat sobre les troncals de segonMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’avaluació final d’ESO serà mostral, és a dir no hauran de fer-la tots els alumnes, i les comunitats triaran els centres on es realitza, mentre que la de Batxillerat, que servirà per accedir a la Universitat, serà sobre les assignatures troncals i d’opció de segon curs.

Són alguns dels punts de l’esborrany de projecte de real decret-llei per reformar la Lomce que el Ministeri d’Educació ha enviat als negociadors del Partit Socialista.

La norma de mesures urgents per a l’"ampliació" del calendari d’implantació de la Lomce servirà perquè aquestes proves manquin d’efectes acadèmics transitòriament, per un temps "prudencial i suficient" fins assolir un pacte nacional educatiu, han indicat fonts ministerials.

Educació vol acordar aquell termini amb les comunitats autònomes en la conferència sectorial del 28 de novembre, han afegit.

Segons la Lomce, ara en vigor, les avaluacions finals comencen a aplicar-se aquest curs (2016-2017), però no comptaran fins el pròxim (2017-2018) per obtenir els títols d’ESO i Batxillerat.

Segons l’esborrany, la d’ESO seguirà sent obligatòria per a les comunitats, encara que només la faran part dels alumnes, i versarà sobre les assignatures troncals i d’opció de l’últim curs (quart).

La de Batxillerat serà el més semblant possible a l’anterior Selectivitat, servirà per accedir a la Universitat i examinarà sobre les troncals generals i d’opció de segon curs, segons ha avançat avui Onda Cero.

El Ministeri continua compromès que no es publiqui cap classificació de centres pels resultats dels alumnes en aquestes avaluacions, segons les fonts citades.

Per als alumnes d'FP bàsica es preveu que, durant el període transitori, podran obtenir el títol d’ESO sempre que l’equip docent consideri que han assolit els objectius de l’etapa i adquirit les competències corresponents.

És a dir, no haurien de realitzar l’avaluació final de Secundària Obligatòria per aconseguir el títol.

El ministre d’educació, Íñigo Méndez de Vigo, va anunciar dimarts passat que proposaria a les comunitats un projecte de decret-llei per deixar sense efectes acadèmics les avaluacions finals de manera immediata fins que s’aconsegueixi un pacte educatiu. Una vegada aprovat, haurà de ser validat pel Congrés

tracking