SEGRE

POLÍTICA POBRESA ENERGÈTICA

El Comú reclama millorar la difusió dels drets per evitar talls de subministraments

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comú de Lleida presentarà una moció en el pròxim ple municipal per instar la Paeria a millorar la difusió dels drets que recull la llei 24/2015 pel que fa a mesures contra la pobresa energètica. Així doncs, la moció planteja l’edició de fullets informatius sobre els drets dels ciutadans respecte als talls de llum, aigua i gas, així com la difusió dels consells de seguretat dels bombers per evitar incendis i reclamen que es faci amb urgència, abans que el fred s’intensifiqui.

A més, també proposen més punts d’atenció i més dotació de personal perquè tots els ciutadans coneguin els drets que tenen quan s’enfronten a talls de proveïments. “Hem constatat en les diferents assemblees de barri que la gran majoria de veïns desconeixen els passos que s’han de seguir per acollir-se la llei”, afirma en aquest sentit el Comú.

Un altre dels punts que planteja la moció és la necessitat d’elaborar una radiografia de la situació de la pobresa energètica a la ciutat mitjançant una tasca d’empadronament exhaustiva per emprendre un estudi sobre els col·lectius que més la pateixen. Finalment, també reclama que la Paeria exigeixi a les companyies, com marca la llei, els llistats de les persones que els estan deixant de pagar les factures.

tracking