SEGRE

SERVEIS TELECOMUNICACIONS

Límits a la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil

La Paeria impulsa un pla que definirà on poden col·locar-se || Instarà les operadores a compartir les seues ubicacions

Antenes de telefonia mòbil en un terrat de Lleida.

Antenes de telefonia mòbil en un terrat de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida treballa en la redacció d’un pla especial urbanístic d’ordenació de les telecomunicacions a la ciutat, que tindrà per objectiu definir les ubicacions en les quals és possible instal·lar antenes de telefonia mòbil i les seues estacions base.

“Ara està liberalitzat i tot just hi ha restriccions, però pensem que estaria bé implantar una certa racionalitat i evitar, per exemple, que hi hagi empreses que instal·len antenes l’una al costat de l’altra, en lloc de compartir-les”, van explicar fonts de l’àrea d’Urbanisme.

En aquest sentit, la idea és també garantir que les antenes respecten el paisatge urbà, les visuals dels monuments i que no provoquen molèsties als veïns, alhora que es garanteix que ofereixen una cobertura suficient.

La Paeria acaba de licitar ara per 17.500 euros un contracte tècnic per a l’elaboració d’un mapa de cobertura del servei de telefonia mòbil a la ciutat i de la seua qualitat com a treball previ abans de l’aprovació d’aquest pla, que també ordenarà les xarxes de cable. La intenció és també que aquest diagnòstic serveixi per veure on hi ha carències del servei, especialment a l’Horta, i que puguin ser millorades.

L’any passat, l’ajuntament va aprovar una suspensió de la tramitació de llicències per tirar endavant aquest pla, però la suspensió va caducar abans que estigués enllestit.

Antenes de telefonia mòbil en un terrat de Lleida.

Antenes de telefonia mòbil en un terrat de Lleida.

tracking