SEGRE

TRIBUNALS

Les víctimes demanen vora un segle de presó a l'apunyalador neonazi i que pagui 501.000 €

Sol·liciten una pena de 86 anys, cinc més que la Fiscalia || La principal indemnització, de 403.000 euros, és per al ciutadà a qui va deixar un ganivet clavat a l’esquena, fet que el va deixar impedit

Alejandro Ruiz Vidal, en cadira de rodes, a l’hospital Santa Maria hores després de ser detingut.

Alejandro Ruiz Vidal, en cadira de rodes, a l’hospital Santa Maria hores després de ser detingut.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les cinc víctimes de l’apunyalador neonazi demanen que sigui condemnat a un total de 86 anys de presó i que pagui una indemnització global de més de 501.000 euros. Són cinc anys de presó més que els que sol·licita la Fiscalia per a Alejandro Ruiz Vidal, el jove que va sembrar el pànic el setembre del 2014 als carrers de Lleida a l’apunyalar cinc persones. Concretament, per cada apunyalament, els lletrats Enric Rubio i Xavier Prats sol·liciten 15 anys i 14 anys i 11 mesos respectivament (75 anys i 74 anys i 7 mesos en total) com a autor de cinc delictes d’assassinat en grau de temptativa amb els agreujants de racisme (quatre de les víctimes són d’origen estranger) i reincidència, ja que l’any anterior va ser condemnat a dos anys i dos mesos de presó per una agressió xenòfoba a Logronyo a un jove colombià el desembre del 2012.

Els lletrats coincideixen amb la Fiscalia a demanar uns altres 5 anys per un delicte de lesions pel mal psicològic que va causar a un nen que va veure com atacava la seua mare, i uns altres 6 anys per incendiar el seu pis a Rovira Roure.

Tant la Fiscalia com les víctimes li apliquen els agreujants de racisme i reincidència

Quant a les indemnitzacions, mentre que el Ministeri Públic reclama 213.362 euros, les acusacions particulars n’exigeixen més de 501.000. D’aquests, 403.705 serien per al ciutadà pakistanès a qui va deixar clavat un ganivet a l’esquena, fet que el va deixar impossibilitat. Per a l’home d’origen xinès, la reclamació ascendeix a 116.964 euros. La mare i el seu fill podrien ser indemnitzats amb 22.998 i 13.247 euros. Per a uns altres dos altres homes agredits es reclamen uns 6.000 euros. Tant el Ministeri Fiscal com les acusacions particulars també reclamen que s’imposi a l’acusat la prohibició de residir a la ciutat de Lleida per un període de deu anys una vegada finalitzada la condemna de presó.

Alejandro Ruiz estudiava Medicina a la UdL quan van ocórrer els fets.

Podria caure-li la condemna més alta imposada mai a Lleida En el supòsit que l’Audiència imposés a Alejandro Ruiz la condemna que demanen les víctimes o la Fiscalia (el judici s’haurà de celebrar en els propers mesos), seria la més alta imposada mai a Lleida. La condemna del pederasta de Castelldans (51 anys i 8 mesos de presó) és fins ara la més elevada, seguida de la de Chamba (45 anys de presó per assassinar i violar una estudiant de la UdL). Més dures són encara les de Brito i Picatoste (van tirotejar dos mossos a l’Arnau de Vilanova, van violar una noia i van assassinar-ne el nòvio), que compleixen 72 i 65 anys, però van ser condemnats per l’Audiència de Barcelona. Alejandro Ruiz Vidal es troba actualment empresonat de manera preventiva des de fa més de dos anys al Centre Penitenciari de Ponent.

tracking