SEGRE

PAERIA TARIFES

El govern no recull cap suport a la seua proposta de pujada de l’aigua

Els grups de l’oposició reiteren el seu rebuig després de la reunió de la comissió d’Economia || Encara que permeten que l’expedient pugui continuar negociant-se

La pujada proposada és més alta per als negocis.

La pujada proposada és més alta per als negocis.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern del PSC no va obtenir ahir cap suport a la seua proposta de pujada de tarifes de l’aigua en la reunió de la comissió d’Economia i, al final, els representants de tots els grups de l’oposició van reiterar-hi el seu rebuig. Això sí, igual que amb el projecte de pressupostos, la majoria va optar per abstenir-se en lloc de bloquejar-ne ja el tràmit després que la primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, ho demanés per continuar negociant de cara a la nova comissió que tindrà lloc dilluns, dos dies abans del ple extraordinari que tractarà els dos assumptes.

Ángeles Ribes, portaveu de Ciutadans, grup que és amb molta diferència el que més acords ha assolit amb el PSC, va assegurar que “som contraris a una pujada de tarifes de l’aigua i en les nostres esmenes als pressupostos no la contemplem”. “Va ser l’anterior govern el que va negociar el contracte i, per tant, ha de ser l’acutal, el seu hereu, el que ho assumeixi”. va afegir.

CiU, el principal grup de l’oposició amb 6 edils, va demanar més informació sobre el contracte perquè “els números no ens quadren”, va dir la regidora Cristina Simó. El líder del partit, Toni Postius, va deixar clar que votaran en contra de la pujada i que no preveuen abstenir-se. Encara més contundents en el seu rebuig van ser la Crida i el Comú, que ja hi van votar en contra ahir a la comissió. Francesc Gabarrell, de la Crida, va insistir que per a ells és indispensable que el preu de l’aigua passi de ser una tarifa a una taxa i Carlos González, del Comú, va censurar que “una pujada que seria per sempre s’inclogui en el joc polític de negociar el pressupost per a un any”. Per la seua part, Joan Vilella, del PP, va dir que rebutgen la pujada de la tarifa de l’aigua, encara que va deixar la porta oberta a estudiar la taxa de clavegueram, que suposa uns 880.000 € (vegeu el desglossament). ERC també ha manifestat en reiterades ocasions l’oposició a la pujada de l’aigua.

Davant de la previsió que no pugui dur a terme la pujada de tarifes, el govern ja ha inclòs en el projecte de pressupost una partida de 2,5 milions d’euros per pagar a la concessionària Aigües de Lleida el cost de la compra de l’aigua.

L’augment seria a través de dos noves quotes fixes en el rebut? La proposta de pujada de tarifes presentada per l’equip de govern preveu, tal com va publicar SEGRE dissabte, una quota fixa d’un euro per rebut bimestral per als usuaris que consumeixin un màxim de 9 m³ al mes, i de 5 per als que superen aquesta quantitat, a banda d’una altra de clavegueram d’un euro per rebut. Aquest augment seria sensiblement major per als usuaris no domèstics, especialment per als que consumeixen més aigua. Mínguez va eludir ahir fer declaracions i es va limitar a assenyalar que estan en fase de negociació.

tracking