SEGRE

HABITATGE ADMINISTRACIÓ

La Paeria ha imposat sancions per més de 182.000 euros a bancs

A 32 els ha cobrat la taxa de 822,25 euros i ha aplicat 28 multes d’entre 5.000 i 7.000 euros || Actualment està negociant la cessió d’un centenar d’aquests habitatges per al seu ús social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les sancions als bancs que mantenen pisos buits de forma injustificada durant més de dos anys van tardar a arrancar a Lleida, però l’ajuntament ha anat incrementant la pressió a les entitats durant aquest any. Així, la Paeria ha imposat sancions per un total de 182.312 euros entre la taxa per la tramitació de documentació i les multes per aquest concepte, quan al juliol només portava imposats poc més de 80.000 euros.

El cobrament de la taxa per la inspecció per detectar l’“ús anòmal” de l’habitatge és el primer pas abans d’imposar multes. Està fixada en 822,25 euros i la Paeria ha iniciat un total de 32 expedients. Una vegada confirmada la desocupació injustificada de l’habitatge, la Paeria requereix a les entitats que les ocupin o les cedeixin per al seu ús com a pis social. Si no ho fan, s’enfronten a multes coercitives per un import inicial de 5.000 euros.

L’ajuntament ha imposat 18, encara que tres van ser revocades. Si el problema persisteix s’imposen noves multes per imports superiors. Ara per ara, se n’han tramitat deu de 6.000 euros i tres més de 7.000. S’ha de recordar que la Generalitat també imposa multes per pisos buits i al gener va anunciar que havia sancionat una entitat amb 114.000 euros per tenir buits 38 pisos de protecció oficial a Lleida.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va destacar que paral·lelament a la pressió sancionadora l’ajuntament també està promovent la negociació amb els bancs perquè cedeixin els seus pisos buits a la borsa que gestiona l’Empresa Municipal d’Urbanisme, per destinar-los al lloguer social. Actualment es negocia la cessió d’un centenar de pisos.

La reacció de les entitats davant d’aquesta pressió econòmica és diferent en cada cas, encara que en algunes es detecta “bel·ligerància davant l’acció de govern”, va assegurar en aquest sentit el regidor.

Recentment, la Paeria va actualitzar el seu cens d’habitatges buits i va constatar un descens del 30% del nombre de pisos buits de grans propietaris sense ocupar. Tot i així, a l’octubre encara en quedaven 887.

Serveis socials entreguen avui un pis ‘d’urgència’ a Sandra i la filla

La Paeria entregarà avui un pis d’urgència gestionat pels serveis socials a Sandra i a la seua filla de 10 anys, que aquest matí està previst que siguin desnonades del pis on viuen a General Brito al no poder pagar el lloguer, segons van explicar fonts municipals. Van explicar que les assistentes socials van ajudar ahir l’afectada, que està en situació irregular després de no poder renovar el permís de residència, a portar les seues pertinences al nou pis. També van apuntar que la cessió de l’habitatge serà temporal, ateses l’emergència i les circumstàncies del cas. Per la seua part, un portaveu de la PAH va assegurar que agents dels Mossos d’Esquadra van anar al pis de Sandra ahir a la tarda “sense cap ordre judicial i la van portar al jutjat perquè tornés les claus del seu pis”. La Paeria va desmentir rotundament aquesta actuació. La PAH va lamentar que la Paeria esperi al mateix dia del desnonament per entregar-li el pis.

tracking