SEGRE

El ministeri d'Educació retira els recursos per la prova de Primària

Educació retira els recursos a les comunitats que van incomplir prova de Primària

Educació retira els recursos a les comunitats que van incomplir prova de Primària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat avui que es retiraran els recursos que es van presentar en el seu dia contra les comunitats que van incomplir la prova de sisè de Primària que estableix la Lomce i que havien de realitzar-se per primera vegada el curs passat.

Ho ha assegurat en la roda de premsa posterior a la Conferència Sectorial que ha presidit i en les que les comunitats autònomes han acordat amb Educació les característiques de les proves finals d’ESO i Batxillerat.

La retirada dels esmentats recursos "és una mostra, un gest de bona voluntat" dins de la recerca del "consens", ha ressaltat Méndez de Vigo, que ha afegit que les comunitats que també van presentar recursos en aquest sentit contra el Ministeri "faran el propi".

En to d’humor ha afegit: és una mesura que "ajudarà els tribunals de Justícia" per no haver d’ocupar-se "de tants recursos" sobre Educació.

La mesura havia estat avançada pel conseller d’Educació de Castella i Lleó, Fernando Rey, al terme de la Sectorial.

"És una mostra fantàstica" d’Educació el que vulgui aplanar aquests recursos, ha opinat el conseller del PP.

El Ministeri d’Educació, a través de l’Alta Inspecció, havia enviat el passat curs sengles requeriments a set autonomies: Catalunya, Andalusia, Aragó, Cantàbria, Comunitat Valenciana, Extremadura i Balears.

Entenia que la regulació autonòmica de l’avaluació final de Primària no s’ajustava a la normativa estatal, segons va informar el Ministeri el juny passat.

A més, es van enviar "cartes de demanda d’informació" a Astúries, Castella-la Manxa i País Basc perquè llavors no havien procedit a la regulació autonòmica de la prova citada, i se’ls demanava que expliquessin si ho faran i com.

tracking