SEGRE

CONFLICTES BARRIS

Prop de 300 veïns protesten a la Bordeta contra els okupes incívics

Surten al carrer per denunciar la inseguretat que viuen des de fa anys per aquesta problemàtica || Demanen que Fiscalia actuï quan es comuniqui una okupació

La mobilització dels veïns ahir al seu pas per l’avinguda Artesa al barri de la Bordeta.

La mobilització dels veïns ahir al seu pas per l’avinguda Artesa al barri de la Bordeta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Entre 250 i 300 persones van sortir ahir al carrer per denunciar l’okupació “incívica” de pisos al barri de la Bordeta en la segona mobilització que convoquen en el que va de mes per exigir l’expulsió d’aquestes famílies, que asseguren que són conflictives. Encapçalats per una pancarta en la qual van repetir el mateix lema que la concentració del passat dia 3, “Fora ocupes conflictius de la Bordeta”, els veïns van sortir de la seu del local social i van recórrer alguns dels carrers on hi ha pisos okupats. La mobilització es va fer sota un ampli dispositiu de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, però sense incidents. Segons la presidenta de l’associació de veïns de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, es tracta de famílies reincidents que vigilen durant uns dies els pisos que poden ser buits per okupar-los i que, una vegada dins, els desvalisen, ho venen tot i n’ocupen un altre. “Ens preocupa que passi alguna cosa, com una explosió o un incendi, perquè cremen els quadres elèctrics i manipulen els comptadors de gas i llum”. Així mateix, Guerrero va denunciar que molts veïns han hagut de “malvendre” els seus habitatges per anar-se’n del barri i fins i tot de la ciutat i que tenen por de les amenaces que reben quan els recriminen la seua conducta. Els veïns van reclamar que, davant de la falta de resposta per part de la Paeria, Generalitat i cossos policials, que han intentat mediar sense èxit, sigui la Fiscalia la que actuï directament quan hi hagi una denúncia. “Han de ser expulsats de la ciutat, perquè si els fan fora d’aquest barri, se n’aniran a un altre”, va advertir Guerrero, que va donar una setmana de termini per evitar més mobilitzacions.

Asseguren que hi ha actualment 7 habitatges en aquesta situacióL’associació de veïns de la Bordeta calcula que en l’actualitat hi ha set pisos okupats al barri, però adverteix que aquestes famílies són reincidents i que en els últims quatre anys n’haurien okupat una trentena. Segons la presidenta dels veïns, Mari Carmen Guerrero, el Defensor del Menor hauria d’intercedir davant d’aquestes famílies perquè els nens viuen en condicions molt precàries. A més, Guerrero va afirmar que temen que aquestes famílies es dediquin a algunes activitats delictives, la qual cosa generaria més conflictivitat al barri. Els mateixos veïns han avortat algun intent d’okupació i estan pendents que aquestes famílies no facin tasques de vigilància per entrar en algun habitatge buit. Alguns dels veïns que van protestar ahir van mostrar la seua preocupació després que aquestes famílies entressin als seus pisos per accedir a altres sense inquilins.

tracking