SEGRE

URBANISME

Confusió i queixes dels veïns per la nova distribució dels contenidors de reciclatge

Diversos barris critiquen la poca informació de l’ajuntament al constatar el descontentament de ciutadans

Bosses a terra a Ronda dimarts on hi havia un contenidor.

Bosses a terra a Ronda dimarts on hi havia un contenidor.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova redistribució de les illes de contenidors per unificar totes les fraccions de residus en un mateix punt, iniciada per la Paeria fa unes setmanes, provoca confusió entre els ciutadans, així com algunes queixes. “Qualsevol canvi provoca desorientació i problemes, demanarem a la Paeria com quedaran ubicats finalment per poder informar els veïns”, manifesta Toni Baró, president de la FAV i de l’associació de veïns de Balàfia.

Al barri, hi ha hagut queixes per falta de contenidors a l’avinguda Balàfia. L’entitat de la Mariola ha rebut queixes puntuals: “Dos bars s’han mostrat disgustats perquè ara els contenidors els queden just al davant de l’entrada al local i els treuen places d’aparcament”, segons detalla Víctor Ruiz, president de la Mariola.

“Tenir-los davant de casa no agrada a ningú, però tothom els volem a prop”, apunta Veni Ros, de Cappont, que assegura que té constància de veïns molestos perquè ara els queden més lluny. “Jo crec que facilitarà que la gent recicli més. Per exemple, a Doctora Castells ara hi ha tres illes de contenidors”, explica. Miquel Sabaté, president de Noguerola, va denunciar ahir que alguns contenidors del barri estan desbordats i que no se’ls ha informat.

També al Secà critiquen la desinformació per part del consistori. “Desconeixem quins criteris s’han seguit per canviar-ne la ubicació. A alguns veïns els ha agafat per sorpresa, m’han trucat preguntant on són els seus contenidors i fins i tot han deixat les bosses d’escombraries a l’antiga ubicació dels contenidors”, va afirmar Julian Garrido.

Aquesta situació s’ha repetit en altres casos. Per exemple, aquest dimarts a la nit, podien veure’s bosses tirades a terra en un punt de Ronda, a l’altura del Clot, on fins a aleshores hi havia hagut un contenidor.

Per la seua banda, personal d’Ilnet va indicar que falta que la gent s’acostumi al canvi i tingui civisme, en algun cas, per desplaçar-se alguns metres més per tirar les escombraries. En qualsevol cas, revisen aquests punts i aquestes bosses també es recullen.

En altres barris, com Camp d’Esports i Universitat, no hi ha constància de queixes, mentre que al Centre Històric celebren comptar amb més contenidors de reciclatge.

Bosses a terra a Ronda dimarts on hi havia un contenidor.

Bosses a terra a Ronda dimarts on hi havia un contenidor.

tracking